Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.20
11142 0 Печатать

Нюанси подання ф. № 1-ОПП, № 17-ОПП, ф. № 20-ОПП через Електронний кабінет

Чи потрібно платнику змінювати дату у полі «Період» при створенні в ЕК заяв за ф. № 1-ОПП, № 17-ОПП та повідомлення за ф. № 20-ОПП у разі подання їх несвоєчасно?

Згідно з п. 7.2 розд. VII, п. 8.4 розд. VIII, п. 9.3 розд. IX Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588, платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів можуть подати заяву за формою № 1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) (далі – заява за ф. № 1-ОПП), заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою № 17-ОПП (далі – заява за ф. № 17-ОПП), а також повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення за ф. № 20-ОПП) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Електронний документообіг здійснюється відповідно до законодавства та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557, на підставі договору про визнання електронних документів (далі – Договір), який укладається з контролюючим органом шляхом надсилання Заяви про приєднання до Договору за основним місцем обліку.

Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення та подання до контролюючого органу податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі повідомлення за ф. № 20-ОПП та заяв за ф. № 1-ОПП, ф. № 17-ОПП.

При створенні документів в режимі «Введення звітності» платник у верхній панелі навігації даного режиму самостійно встановлює фільтр за параметрами: «рік», «період», «тип форми», зокрема «J(F)13 Запити», та з переліку запитів обирає необхідну форму:

  • заява за ф. № 1-ОПП («J 1312102»);
  • заява за ф. № 17-ОПП («J/F 1312201»);
  • повідомлення за ф. № 20-ОПП («J/F 1312002»).

У запропонованій формі електронного документа необхідно заповнити відповідні поля, підписати та надіслати його до контролюючого органу, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

Форми заяв № 1-ОПП, № 17-ОПП та повідомлення за ф. № 20-ОПП не містять поля «Період».

Отже, у разі несвоєчасного подання вказаних документів значення поля «Період» має відповідати поточному періоду подання електронного документа та, відповідно, змінювати його не потрібно.

По материалам Категорія 116.13 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям