Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.09.20
5577 5 Печатать

Кредит не брали, а повернути борг вас все одно змушують?!

Мін’юст у своєму Телеграм-каналі звертається до громадян, які кредити не брали, але їх все одно тероризують колектори.

Фахівці Міністерства до тих, хто кредит не брал, а повернути борг їх все одно змушують.  Так, оформлюючи кредит, фінансова компанія зазвичай просить позичальника дати телефон родича, колеги чи друга. Водночас установа не підписує з ними жодних документів про поруку та може навіть не перевіряти справжність контактів. Натомість компанія розраховує, що у випадку прострочення кредиту його вдасться стягнути за допомогою колекторів.

Часто колектори користуються правовою необізнаністю громадян та переходять у своїй діяльності дозволені законодавством межі. Як зрозуміти, чи законні методи вони використовують при стягненні боргу  і що робити, коли вам погрожують?

Якщо ви особисто не давали дозвіл на використання вашого телефонного номера, фінансова компанія та колектори порушують законодавство.

Що ж робити в таких випадках

Заспокоїтись і взяти свій емоційний стан під контроль, адже колектори  завжди застосовують такий прийом, як моральний тиск, та роблять акцент на елемент страху.

Зберігати всю інформацію, яка надходить від колекторів, записувати усі телефонні розмови, зберігати смс повідомлення, як докази незаконних вимог, погроз.

У разі відвертих погроз і образ звернутися до поліції із заявою про відкриття кримінальної справи за однією зі статей КК України: ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 189 (вимагання), ст. 190 (шахрайство), ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань).

Вимагати від колекторів претензії виключно у письмовій формі, з посиланнями на конкретні договори та юридичні підстави.

Ігнорувати документи без будь-яких юридичних підтверджень, тобто, без оригіналів підписів та «мокрих» печаток. Жодних листів, віддрукованих на кольорових принтерах!

Ігнорувати будь-які вимоги про «поруку», якщо ви її офіційно не надавали. А також не звертати уваги на прохання «вплинути» на знайомих, друзів, сусідів чи родичів. За законом, борги повинні повертати лише ті особи, у яких з організацією існують договірні зобов’язання щодо повернення коштів.

За ст. 32 Конституції України, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя. А протиправні дії колекторів можна розцінювати як безпідставне втручання в особисте життя, яке є порушенням конституційних прав громадян.

Цивільний кодекс України зобов’язує повідомляти боржника в офіційному порядку про зміну кредитора або передачу права вимоги третім особам. Тому краще не оплачувати нічого до отримання офіційних документів і підтверджень.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
27.09.20 11:59

Потрібні поради у разі вимагання плати за не спожиті, не якісні або з простроченим терміном позовної давності комунальні послуги.

Ответить
  • Вікторія
27.09.20 18:38

"Ігнорувати будь-які вимоги про «поруку», якщо ви її офіційно не надавали"
Нет ничего проще, чем игнорировать повторяющиеся с разных телефонов каждые 5-10 минут звонки с требованием прямо сейчас бежать отдавать кредит за Васю Пупкина, с которым в 1-м классе училась, возможно. Особенно с 1 ночи и до 5 утра.
Может, надо как-то на государственном уровне это решать?
 

Ответить
  • Наталія
28.09.20 09:51

Вікторія,у нас був випадок, коли , як ви пишете, часто та й у будь-який час доби телефонували про вимогу сплати боргу за людину, з якою давно не спілкуємось і не знаємо де та знаходиться.  Офіційно поручителями не були. Ми написали заяву у банк, у якому боржник брав кошти ( це можна зробити у будь-якому відділенні певного банку)- дзвінки припинились ( не одразу, але припинились). Це найпростіший варіант. Інакше колектори будуть діставати. Адекватних відповідей вони не розуміють. Часто переходять на хамство.

Ответить
  • 9991
28.09.20 09:27

ці всі поради безпорадні і ніякого сенсу в них немає.  Судячи з цього вони ніколи не попадали в таку ситуацію.
Що саме сумне, що в нас навіть закону немає про колекторську службу і наскільки я знаю в законодавстві і поняття такого як "колектор". 

Ответить
  • Марія
25.01.21 12:26

Чому на державному рівні не можна розглянути дії кредитних всяких спілок Коли дають онлайн займи вони не дзвонять не дивляться нічого за дану особу а моментом дають займ А тоді коли набігає прилічна сума то вони дзвонять дістають усіх погрожують Чому держава закриває на це очі? Вони дають людям неспрожним навіть виплачувати На сході йде й досі війна А такі пани у яких є гроші сидять і багатіють на бідняках Їм мало цього так вони ж роблять у середині країни війну робоячи населення ігроманами наркоманами алкоголіками Бо найчастіше такі люди і беруть кредити швидкі А проценти ростуть скоріше грибів Я раніше віддавала за сина а тапер понаписувала заяви де можна і всерівно йому дають ці кредити То з власного досвіду скажу батькам таких неблагополучних дітей НЕ ВІДДАВАЙТЕ нічого 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям