Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.09.20
1673 0 Печатать

Розстрочення сплати ПДВ на обладнання для власного виробництва нарешті запрацює

Федерація роботодавців України вітає прийняття постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України», затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 85.

Члени Федерації неодноразово звертались до митних органів з заявою та пакетом документів з метою отримання розстрочення сплати податку на додану вартість під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України, але за результатами розгляду отримували відмову у наданні з посиланням на неврегульованість норм цієї Постанови та не приведення її у відповідність до Постанови КМУ від 18.12.2018 р. № 1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України», якою Державну фіскальну службу України було реорганізовано та утворено шляхом поділу Державну податкову службу України та Державну митну службу України та всі функції митного напряму ДФС передані до ДМСУ. Тобто з суто формальних причин.

На жаль, внесення технічних правок до постанови затягнулося майже на 9 місяців, що не давало можливості бізнесу скористатися наданим законом правом на розстрочення.

Неодноразові звернення ФРУ до ДМСУ та Мінфіну з проханням вести зміни до Порядку та ініціювати перед Кабінетом Міністрів України питання щодо якнайшвидшого прийняття таких змін нарешті увінчалися успіхом.

По материалам Федерація роботодавців України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям