Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.10.20
1860 3 Печатать

Викрито схему мінімізації податків, в якій задля застосування податкової пільги використовували осіб з обмеженими можливостями

Податковою міліцією ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрито схему мінімізації податків, яку організувала група осіб – мешканців Харкова.

В ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209 та ч. 1 ст. 2051 Кримінального кодексу України встановлено факти незаконних дій, пов’язаних з оформленням документів на переказ коштів платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, а також легалізацією коштів, одержаних злочинним шляхом, та підробленням документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Встановлено, що ряд підприємств Харківщини, які у значних обсягах виготовляли та реалізовували будівельні матеріали, здійснювали перерахування більшості отриманих від покупців коштів на рахунки компанії за нібито придбані матеріали. В дійсності ж операції мали характер «безтоварних». А зазначена компанія до того ж мала податкові пільги, адже в свої діяльності надавала робочі місця особам з обмеженими можливостями. В подальшому безготівкові кошти перераховувались на рахунки підконтрольних юридичних осіб та ФОП, знімались готівкою та повертались разом з підробленими документами про нібито здійснені господарські операції.

В ході обшуків, які згідно рішення суду проведено у Харкові та Харківській області, виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 30 мільйонів гривень, понад 110 тисяч євро та майже 96 тисяч доларів США (загалом еквівалент понад 36,4 мільйонів гривень). Також, було вилучено 73 печатки суб’єктів господарювання, в т. ч. 3 – підприємств-нерезидентів, первинні документи, чорнові записи та документи щодо відкриття банківських рахунків, задіяних у злочинній схемі.

На даний час встановлюється розмір збитків, нанесених державному бюджету. Слідчі дії тривають.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Del.Fin
07.10.20 02:39

А почему операции "безтоварные" - потому что не было селфи директора с каждой партией стройматериалов, а инвалиды по состоянию здоровья не могли тягать стройматериалы.
Жалко инвалидов - остались без работы.
А вещдоки, в сумме более 36,4 млн. грн., съедят мыши - им не впервой, вон в Госрезерве 2700 вагонов зерна съели))) 

Ответить
  • Юра Г.
07.10.20 07:11

Del.Fin, проблема намного глубже.
После того, как клиентская база Приватбанка начала проганяться через умное ПО мы услышим ещё много веселых для одних и грустных для других историй.
Особенно удивятся ФОПы с переходом задним числом с единого налога, и терпилы с доначисленным НДС.
Исходя из текста статью и в описанном случае потянули из платежных систем клубочек.
А безтоварность переводов на пластик за товар оспорить будет во многих случаях невозможно.

Ответить
  • грустьпечальтоска
07.10.20 12:25

Вот чем они хвалятся? Что наехали на очередной бизнес, а он им процент не отстегнул? Кому они вообще что втирают? Не пипл возможно это схавает, но не здесь)))) Здесь все прекрасно знают, как работают подобные схемы, под чьей крышей и какой %)))) И какие-такие "податковые пильги"? ЕСВ 8,41%? ну так если на предприятии инвалид оформлен, то такой % в законодательстве прописан. А вот действия наоговой этих людей без работы оставила, сволочи короче

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям