Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.10.20
12457 10 Печатать

Як ДПС виконує рішення суду по розблокуванню ПН/РК

Автор: Денис Осмоловський, керівник «Єдиної служби правової допомоги».

Спеціалістами Єдиної служби правової допомоги (далі Служба) з 2018 року проводиться адвокаційна кампанія "Правомірність зупинення та відмови реєстрації податкових накладних".

В ході адвокаційної кампанії, згідно відповіді ДПС України, було встановлено, що за період з 01.06.2020 року по 25.08.2020 року на підставі рішень суду ДПС України було зареєстровано лише 164 ПН/РК на суму 9,89 млн. грн., в порівнянні з травнем 2020 року за три місяці зареєстровано в сім разів менше. За висновками спеціалістів Служби зазначена інформація може свідчити про умисне невиконання рішень суду щодо реєстрації податкових накладних. Детально в матеріалі ДПС не виконує судові рішення по розблокуванню ПН/РК.

Враховуючи той факт, що вищезазначене суттєве зменшення обсягів реєстрації ПН/РК за рішенням суду може бути пов’язано з неправомірними вказівками (вимогами) керівництва ДПС та у зв’язку з відмовою надати відповідну інформацію щодо залишків невиконаних рішень суду Службою прийнято рішення направити відповідні звернення до членів профільного комітету Верховної Ради України, Міністерства фінансів України.

За результатами розгляду звернення направленого до Міністерства фінансів України Державною податковою службою повідомлено, що станом на 23.09.2020 року готуються до виконання 927 судових рішень вказаної категорії справ, які набрали законної сили. 

ДПС України не надано інформацію щодо дати набрання законної сили рішень суду, кількості ПН/РК, обсягів податку на додану вартість по них та причини невиконання рішень суду. 

За висновками спеціалістів Служби залишок невиконаних рішень суду у кількості 927 судових рішень вказаної категорії справ, які набрали законної сили, може свідчити про їх умисне невиконання, що у відповідності до статті 382 ККУ «Невиконання судового рішення» є кримінально каранним діянням. 

За результатами розгляду звернення Служби народним депутатом України Ольгою Василевською-Смаглюк направлено відповідне депутатське звернення до Міністерства фінансів України.

Враховуючи отриману інформацію щодо значної кількості невиконаних рішень суду, що може спричинити притягнення до кримінальної відповідальності працівників ДПС, прийнято рішення повторно направити інформування до членів профільного комітету Верховної Ради України, Міністерства фінансів України та Міністерства юстиції України, Ради бізнес-омбудсмена.

Звернення Служби до платників податків!

З метою припинення порушення прав платників податків та забезпечення неухильного дотримання співробітниками ДПС України вимог законодавства Службою проводиться збір інформації щодо конкретних судових рішень, які набрали законної сили та тривалий час не виконуються ДПС України. У зв'язку з чим просимо платників податків повідомляти зазначену інформацію щодо конкретних справ шляхом заповнення відповідної форми (за посиланням) або на електронну пошту 3222ua@gmail.com.

Зібрана інформація буде направлена для відповідного реагування до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ, Міністру фінансів України та до Ради бізнес-омбудсмена.

По материалам Єдина служба правової допомоги", сайт 3222.UA

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Андрей
08.10.20 07:06

не каждый решится ввязываться в войну с налоговой, увы. Они могут похоронить бизнес. На этом фоне несколько незарегистрированных налоговых могут быть мелочью, дорогой, но мелочью.Это разве что , влезут те, кому уже терять нечего, у кого эта блокировка как рпз и означает банкротство. На моей практике, еще до электронной ренистрации НН, когда налоговая увлекалась отменой регистрации плательщиком НДС, решение о восстановлении регистрации исполнялось 1,5 года!

Ответить
  • Просто
08.10.20 09:06

У них не возможно зарегистрировать налоговый кредит , если он уже выведен или амнистирован другими "членами команды"

Ответить
  • Елена
08.10.20 09:58

мы выиграли три суда по восстановлению регистрационного лимита, а нам так и не восстановили, кивают Сумы на Киев, Киев на Сумы

Ответить
  • Икс
08.10.20 10:24

В наших реалиях законы пишутся в одни ворота

Ответить
  • Сергей
08.10.20 10:36

А Зеля собирается решать это или нет? 

Ответить
  • Елена
08.10.20 12:29

Сергей, Первый раз слышу - что эти вопросы в компетентности Президента

Ответить
  • ЕжикВТумане
08.10.20 14:45

Елена, а дороги в компетенции президента?, но тем не менее, он ездит везде и рассказывает о строительстве дорог иностранными компаниями. 

Ответить
  • Ольга
08.10.20 11:35

Сергей,скоріше він не сном не духом, що  такі проблеми взагалі  існують :))))))

Ответить
  • Ксюша
08.10.20 11:31

Сергей, Вы  серьезно? А на кой ему это надо. 

Ответить
  • Наталья
08.10.20 15:11

Звонила на горячую линию президента1545,зарегистрировали жалобу,саказали что ответят в течение 15-30 дней. Это было 22.09,жду ответа,странный срок какой-то

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям