Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.10.20
1684 0 Печатать

При обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати передбачено застосування коефіцієнту 0,95 замість 0,7

Проаналізувавши подані додатки 1 «Розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин» до податкової декларації з рентної плати (далі - Додаток), податківці звертають увагу на те, що під час подання до органу ДПС податкової звітності з Рентної плати часом платники не дотримуються порядку її заповнення, внаслідок чого звітність подається  з помилками.

Так, Законом України від 16.01.2020 р.у № 466-ІV зокрема, внесено зміни до пункту 252.22 ПКУ, якими, при обчисленні податкового зобов’язання з Рентної плати передбачено застосування коефіцієнту 0,95 замість 0,7 у разі дотримання надрокористувачем умов провадження діяльності з видобування, які встановлені затвердженими у визначеному законодавством порядку кондиціями на мінеральну сировину ділянки надр, в межах якої здійснюється видобування на підставі виконання надрокористувачем (не раніше ніж за 5 років до дати обчислення податкових зобов’язань з Рентної плати) державної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин.

Попри внесені Законом зміни, що діють з 23.05.2020 року, встановлено непоодинокі випадки застосування понижуючого коефіцієнту 0,7 при обчисленні податкових зобов’язань з Рентної плати, що спричинило зменшення надходжень до Держаного та місцевого бюджетів та може наразити платника на фінсанкції.

Отже, закликаємо бути уважними під час заповнення декларації з рентної плати та зважати на  застосування у Додатку ставок Рентної плати за видами видобутих корисних копалин, які мають відповідати зазначеній у п. 252.20 ПКУ диференціації ставок.

По материалам Офіс ВПП ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям