Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.10.20
1585 0 Печатать

Рішення Уряду: Школам рекомендовано встановити канікули, профтехам та закладам вищої освіти – перейти на дистанційне навчання

13 жовтня 2020 року на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня, у наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахування епідеміологічної ситуації.

Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти – перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон; іноземних громадян та осіб без громадянства; здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою).

Про це під час брифінгу повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Відповідні зміни внесено до постанови.

КМУ від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Окрім того, змінами передбачено, що на території регіону (адміністративно-територіальної одиниці), на якій установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців).

Зазначимо, таке виключення було зроблено у зв'язку з тим, що наповнюваність класів спеціальних закладів загальної середньої освіти, санаторних шкіл та шкіл-інтернатів становить від 6 до 12 осіб, середня наповнюваність таких закладів становить 115 осіб, що дозволяє забезпечити всі необхідні санітарні та протиепідемічні заходи.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям