Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.10.20
4334 6 Печатать

Які суб’єкти господарювання можуть здійснювати роздрібну торгівлю на ринках, ярмарках без застосування РРО/ПРРО?

Постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова № 1336) затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік).

Переліком передбачено, що суб’єкти підприємницької діяльності мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу).

Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим, зокрема, для роздрібної торгівлі на ринках, ярмарках (за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, павільйонів, приміщень контейнерного типу) встановлено у розмірі  500 тис. грн. на один суб’єкт господарювання - п. 2 Постанови № 1336 .

У разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів суб’єкт господарювання зобов’язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та/або ПРРО, та проводити розрахунки із застосовуванням РРО або ПРРО --   п. 2 додатку до Постанови КМУ від 07.02.2001 р. № 121 «Про терміни переведення суб’єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій».

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тетяна
15.10.20 09:21

в смысле 500 тыс, миллион же был

Ответить
  • PPG
15.10.20 11:25

Тетяна, при чем тут миллион по НКУ? Читайте внимательнее, это из разных опер...

Ответить
  • Юрий
15.10.20 11:56

PPG, почему? опера одна - периоды разные. 250 (500) тыс в месяц или 1 млн. год.

Ответить
  • Галина
15.10.20 14:47

Юрий, 500 тис в год

Ответить
  • Татьяна
15.10.20 15:32

Все ФОП ы на едином налоге до 1 млн. В год без кассового аппарата, ну за исключением техники и пр.  

Ответить
  • Татьяна
15.10.20 15:35

На рынках можно, но за исключением...так рынок и состоит весь из этих исключений, павильоны, контейнеры, киоски...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям