Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.10.20
7388 21 Печатать

Ти на "ти" з пРРО

Всі ми добре знаємо, що з 1 серпня 2020 року запроваджено програмні реєстратори розрахункових операцій, так звані пРРО, та електронні чеки, що передбачено Законом №128-IX від 20 вересня 2019 року. 

Нагадаємо, що пРРО - це альтернатива класичним касовим апаратам, проте значно дешевша, оскільки не потребує щомісячного технічного обслуговування. 

Для представників малого та мікробізнесу можливість обирати рішення для ведення розрахункових операцій - застосовувати класичні касові апарати чи пРРО стало значною перевагою та економією. Тепер це стало усвідомленим вибором для представників перш за все великого, а також мікро-, малого та середнього бізнесу.

Пропонуємо вам ознайомитися з реалізацією електронної каси від розробника програми Арт-Звіт Pro.

Програма Арт-Звіт Pro на ринку електронної звітності та обміну первинними бухгалтерськими документами присутня тривалий час, має широку лінійку ліцензій. Розробники програми постійно відслідковують зміни та нововведення законодавства в області бухгалтерського обліку та фінансової звітності, тож реалізували функціональність, яка дозволила використовувати програму як  програмний реєстратор розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг з метою реєстрації електронних чеків у фіскальному сервері ДПС України.

Реалізація передбачає 2 варіанти: десктопний (локально, встановивши на ПК) та SOAP-сервіс для інтеграції з обліковими системами. В обох варіантах фіскалізація чеків здійснюється за допомогою методів АРІ фіскального сервера контролюючого органу. 

Десктопний варіант являє собою окрему ліцензію “Модуль РРО”, в рамках якої Арт-Звіт Pro можна використовувати як  пРРО, формувати та фіскалізувати електронні чеки в ДПС України за допомогою методів АРІ фіскального сервера, друкувати фіскалізовані чеки або ж відправляти їх на емейл покупцю. Робота каси можлива як в онлайн, так і офлайн режимах, передбачених законодавством. Обмін даними  з обліковою системою, зокрема  1С, забезпечується завдяки зовнішній обробці для реєстрації чеків в 1С або ж методам взаємодії через СОМ-інтерфейс.

Цей варіант є оптимальним для невеликих точок продажу з однією або декількома касами, розрахунки в яких здійснюються готівкою або банківською карткою через POS-термінал, та надає можливість спростити роботу касирів і пришвидшити обслуговування клієнтів.

Як результат, продавець має можливість сформувати, підписати та зареєструвати у фіскальному сервері ДПС України електронний чек, а покупець - отримати цей чек з фіскальним номером та QR-кодом на емейл, у мессенджер або ж його роздруківку на папері. В цьому варіанті рішення і каси і програмний реєстратор операцій встановлені на один ПК. 

Головною перевагою десктопного варіанту є встановлення програми на ПК, адже у разі виникнення проблем з інтернетом або відсутності з'єднання з фіскальним сервером контролюючого органу користувач без проблем може продовжувати реєструвати чеки в режимі офлайн впродовж 36 годин за сесію, 168 годин за місяць. Весь цей час чеки зберігатимуться локально, тобто безпосередньо у програмі. Програма присвоює їм фіскальні номери у межах офлайн сесії, після відновлення з'єднання всі чеки фіскалізуються автоматично на сервері контролюючого органу.

Даний варіант має успішне промислове впровадження, вартість ліцензії “Модуль РРО” зазначено на офіційному сайті в розділі “Цінова пропозиція”.

Для суб'єктів підприємницької діяльності, які мають велику кількість кас, приймають оплату за товари та послуги у безготівковій формі через платіжні системи, наприклад LiqPay, здійснюють обмін валют, тощо, ми пропонуємо SOAP-сервіс. В даному випадку каси та SOAP-сервіс можуть бути встановлені на різних ПК. Дане рішення надає можливість фіскалізувати велику кількість електронних чеків, працювати в онлайн та офлайн режимах, формувати Х- та Z-звіти у автоматичному режимі та багато іншого.

Обмін даними з обліковими системами, наприклад 1С, забезпечується за допомогою інтеграційних методів зовнішньої обробки для реєстрації чеків, методів взаємодії через СОМ-інтерфейс або ж простим імпортом довідника номенклатур товарів з csv-файлу. Опис всіх перелічених методів наявний на офіційному сайті art-zvit.com.ua у розділі “Інсталяції”.

Фішкою нашого рішення є зручний та доступний інструмент “Моніторинг РРО” для контролю реєстрації чеків по всім касам/точкам продажу/господарським одиницям підприємства. Завдяки вбудованому графічному аналізатору користувач має можливість швидко та у зрозумілому вигляді отримати інформацію, здійснювати моніторинг та аналіз діяльності підприємства. Даний інструмент стане в нагоді головному бухгалтеру та керівнику для прийняття зважених оперативних рішень.

Тож, як почати використовувати пРРО? Перш за все отримати кваліфіковані електронні підписи касирів та/або печатки суб’єкта для роботи на програмному РРО в будь-якого КНЕДП, далі здійснити реєстраційні дії з господарськими одиницями, касами та касирами, налаштувати керування ролями доступу.

Додатково хочемо звернути увагу, що в наших рішеннях передбачено довідник актуальних кодів УКТ ЗЕД, оскільки з 01.08.2020 набрали чинності зміни до Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо обов’язку суб’єктів господарювання зазначати у реквізитах чеків для всіх підакцизних товарів коди згідно з УКТ ЗЕД.

Детальніше про наші продукти та послуги ви можете дізнатися на офіційному сайті програми Арт-Звіт Pro або зв’язавшись з нами у будь-який зручний для вас спосіб.

З 1 листопада шалені знижки на Модуль РРО. Слідкуйте за нашими акціями у Facebook.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
19.10.20 06:16

А где обещанный безоплатный ПРРО?
Тезисы тех, у кого есть остатки интелекта сводились к следующему.
ПРРО - афера, которая позволит делать деньги из воздуха.
Я не возражаю, против расширения рынка за счет новых продуктов.
Я против аферистов, что убеждали В безоплатности ПРРО.

Ну а теперь о "преимуществах".
Так называемый SOAP- аналог фискальный принтер давно применяется во всем мире без надуманых фишечек.
Я искренне желаю разработчикам найти своего клиента.
Но я уверен, что это мертвая ветка эволюции, так как она изначально строилась на лжи.
Опасность ПРРО я вижу в следующем.
Как только появится критическая масса пользователей, власть моментально изменит закон по содержанию чека (уже сей час штрих-код обязателен) и начнет строить модель, при которой обяжут продавца идентифицировать покупателя.

Вы готовы, что бы информация про все Ваши походы в магазины продавалась на петровке?
Ну тогда не удивляйтесь, откуда бандиты так много про Вас знают.

Ответить
  • Екатерина
19.10.20 11:19

Юра Г.,бесплатный есть от ДПС, а более доработанное ПО соответсвенно будет что-то стоить на рынке.
Ситуация точно такая же, как и с отчетностью в кабинете плательщика.Так что выбор всегда есть.

Ответить
  • Юра Г.
19.10.20 12:46

Екатерина, Я правильно Вас понял, государство нам предлагает Недоделанное ПО.
У селедки нет второй свежести, как впрочем и у осетрины.
ПРРО или есть, или есть факт коррупции в пользу рекламодателя..
И аргумент, что все равны не надо.

Ответить
  • Екатерина
19.10.20 16:22

Юра Г., это Вы говорите, что оно не доделанное, я такого не говорила, не вижу смысла продолжать дискуссию так как сама являюсь таким же пользователем

Ответить
  • Юра Г.
19.10.20 16:37

Екатерина, Что и требовалось доказать.
Во первых - я не утверждал, что Вы говорили, что оно не доделанное.
Во вторых, я хотел получить ответ на простой вопрос, о том, правильно ли я Вас понял.
Ну и итог очевидный - Вы подтвердили своим ответом мои опасения, относительно корупционной составляющей проекта ПРРО.
Спасибо!
Надеюсь ВСЕ сделают правильные выводы.
Желаю Вам получить заслуженное вознаграждение.

Ответить
  • Світлана
19.10.20 08:28

У нас магазин по продажу напівфабрикатів, замовлення приймаємо як вживу в магазині, так і через інтернет магазин. Чи треба нам пРРО і як його реєструвати?

Ответить
  • Вікторія
19.10.20 11:42

Світлана, Так, оскільки з 1 січня 2021 стане обов’язковим застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, які реалізують товари/послуги через мережу Internet - вам потрібний пРРО. Для початку роботи Вам потрібно зареєструвати Електронну касу шляхом подачі «1-ПРРО. Заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій» (F/J1316602), а також зареєструвати КЕП касира (або печатки) направивши до ДПСУ «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для пРРО)» (F/J1391801).  Чеки для замовлень, що приймаються вживу, потрібно формувати вручну безпосередньо при отриманні замовлення.  Для замовлень, що надходять через інтернет магазин, слід налаштувати роботу через SOAP-сервіс.

Ответить
  • Екатерина
19.10.20 11:41

Меня интересует такой вопрос:
уже пользуюсь Вашей программой - подаю отчетность.Но номенклатура у нас в 1С. Смогу ли я как-то перенести номенклатуру, чтобы регистрировать чеки через Арт Звит?

Ответить
  • Вікторія
19.10.20 13:11

Екатерина, в програмі Арт-Звіт Pro імпорт довідника номенклатур безпосередньо з 1С очікується в наступній версії, що вийде до кінця жовтня. Вже сьогодні є можливість імпортувати номенклатуру з csv-файлу. З  вимогами до формату імпорту номенклатури товарів з csv-файлу можна ознайомитись за посиланням: https://art-zvit.com.ua/instalyacii/

Ответить
  • Кіндрат
20.10.20 11:11

А як зробити так щоб касиру встановити тільки пРРО на його робоче місце? Наприклад щоб він не мав всієї програми Арт-звіт а тільки пРРО. Мобільна версія є? Тільки для вінди чи є ще на андроїд чи іос версії?
І на картинці вказано що можна підключити pos термінал, а як це зробити не знайшов

Ответить
  • Вікторія
20.10.20 14:15

Кіндрат,  якщо Ви плануєте використовувати програму виключно як касу, для Ваших потреб буде достатньо тільки модуля РРО -  що дозволить подати необхідні для роботи звіти та формувати і фіскалізувати чеки. Якщо у Вас на підприємстві декілька касирів, і Ви хочете, щоб вони працювали лише з чеками, рекомендуємо додатково придбати модуль Термінальний. Це дозволить кожному касиру працювати у власному екземплярі програми, і тільки з чеками - тому що права на звітність у користувачів можна відключити в термінальній утиліті.
Мобільна версія наразі відсутня, але її заплановано, про випуск ми  обов'язково повідомимо користувачам  на сайті: https://art-zvit.com.ua/novyny/.
Можливість підключення до POS терміналу очікується ближчим часом - слідкуйте за новинами. 

Ответить
  • Кіндрат
21.10.20 10:26

Вікторія,дякую, дуже дякую

Ответить
  • Татьяна Л.
20.10.20 14:52

У меня на предприятии есть аппаратные РРО, я могу часть касс перевести на пРРО? Как это сделать документально?

Ответить
  • Вікторія
21.10.20 10:53

Татьяна Л., так, програмне РРО є альтернативним апаратним, його можна використовувати замість апаратного. Щоб скасувати апаратний РРО, Вам необхідно подати заяву про скасування РРО за формою №4-РРО. Перед скасуванням реєстрації РРО його необхідно розпломбувати в ЦСО, з яким  укладено договір про технічне обслуговування та ремонт.
Для реєстрації програмного РРО, потрібно подати Заяву про реєстрацію пРРО за формою 1-ПРРО та зареєструвати КЕП касира шляхом подання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Ответить
  • 555
21.10.20 09:37

я вижу, это так: импорт из справочника 1С будет  ожидается до конца октября, мобильная версия отсутствует, но она запланирована... короче, все у вас настолько сырое... уж извините. Я пока ПОДОЖДУН связываться с ПРРО

Ответить
  • vnkor
22.10.20 09:26

На коммунальном предприятии (водоканал) есть своя учетная система. В кассе установлен классический РРО и терминал. Кассир принимает платежи от населения за оказанные услуги. При этом принятые платежи разносятся по лицевым счетам абонентов, печатается приходный кассовый ордер и фискальный чек. Как можно заменить фискальный регистратор программным РРО? Желательно при этом, чтобы QR-код фискального чека можно было распечатать на приходном ордере.

Ответить
  • Вікторія
22.10.20 11:33

vnkor,  Для налагодження робочого процесу для Вашого підприємства, потрібна буде інтеграція по SOAP та доопрацювання власної облікової системи - щоб дані стосовно QR-коду, які передаватиме  електронна каса Арт-Звіт Pro  потрапили у вигляді  QR-коду на Ваш прибутковий касовий ордер.Самі чеки можна буде формувати і фіскалізувати з електронної каси Арт-Звіт Pro.

Ответить
  • vnkor
22.10.20 11:38

Вікторія, то есть это будет обмен XML-сообщениями?

Ответить
  • Вікторія
22.10.20 11:55

vnkor, так

Ответить
  • Оман
23.10.20 14:08

чи є можливість вносити змішану оплату (картка/готівка) та розраховуватись подарунковими сертифікатами?

Ответить
  • Вікторія
23.10.20 14:15

Оман, так, в програмі реалізовано таку можливість.

Ответить
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям