Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.10.20
2185 1 Печатать

ДПC vs Дубінський: чергова серія популярного серіалу

В публікації збережено мову та стилістику оригіналу.

ДПС на своєму сайті пише, що  народний депутат Дубінський знову вирішив згадати про податкову службу та її керівника.

Громадянин Дубінський знову вирішив згадати про податкову службу та її керівника.

Після того, як була послідовно спростована його брехня про:

- «мільярдні скрутки», що, до речі,  виглядало особливо безглуздо на фоні зростаючих надходжень ПДВ в умовах скорочення економіки;

- сприяння податківцями «скрутчикам» Київської області;

- коронавірусний хоррор у центральному апараті ДПС ();

- згаданий громадянин спробував застосувати свої «аналітичні» здібності у сфері обігу спирту, вочевидь сподіваючись, що саме ось тут, нарешті, йому вдасться продемонструвати «тінізацію галузі».

Для обґрунтування своїх «тіньових» фантазій громадянин Дубінський використав показники виконання індикативу надходжень акцизного податку зі спирту.

«Эпидемия в разгаре, производство антисептиков увеличилось, пить у нас тоже меньше не стали», – рече Дубінський, проте, за його твердженням, «белый спирт куда-то исчез». А доводить це (зникнення «білого спирту»), на думку Дубінського, «Выполнение акциза по спирту по месяцам:

Март 788%
Апрель 538%
Май 131%
Июнь 62%
Июль 77%
Август 79%
Сентябрь 60%»

«Господин Любченко», – пафосно запитує громадянин Дубінський, – «ответьте, как получилось, что ваша суперэффективная служба за считанные месяцы загнала спиртовую отрасль в тень?».

Повідомляємо громадянина Дубінського, що поставлені ним запитання та обґрунтування його фантазій виглядають особливо кумедними, лунаючи від заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, та інформуємо, що саме у квітні поточного року Верховною Радою України було ухвалено зміни до податкового законодавства, якими до спирту, що використовується для виробництва дезінфекційних засобів, застосована нульова ставка акцизного податку (до речі, громадянин Дубінський сам і голосував за ці зміни).

Отже, те, що громадянин Дубінський намагається видати за «тінізацію», у реальності виглядало так:

1. У січні поточного року при індикативі надходження акцизу зі спирту у 12,3 млн грн до бюджету надійшло 12,85 млн, або 104 % від очікуваного показника. У лютому ситуація вже змінюється – 11,6 млн грн надходжень при індикативі у 8,18 млн, факт склав 145 % від прогнозного рівня. Проте, як бачимо, жодних рекордів у сотні відсотків не спостерігається.

2. Але у березні ситуація змінюється радикально – надходження одразу зростають у декілька разів. Не важко здогадатись, чому це відбулося, чи не так?

Ну, звісно ж, шалений попит на дезінфекційні засоби, що виник у лютому, знайшов, нарешті, своє відображення у виробництві – спирт для антисептиків починають виробляти надшвидкими темпами, а ставка акцизного податку на нього, на хвилиночку, складала 126 грн за 1(!) літр.

До речі, чи не тому у своїй публікації громадянин Дубінський так обачливо «забув» показати стан виконання надходжень у перші два місяці року, бо навіть найбільш необізнаним його прихильникам стало б зрозуміло, чому саме відбувся такий нечуваний ріст надходжень, а паралельно хтось міг би і запитати, чому він відбувся лише у березні, а не, скажемо, вже у лютому, коли за антисептиками в аптеках вишиковувались черги?

3. Поєднання вибухового росту виробництва з високою ставкою і стало тим фактором, що обумовив перевиконання індикативних показників з надходження акцизного податку зі спирту на сотні відсотків. Але після того, як ставка податку була встановлена на нульовому показнику, надходження одразу скоротилися, адже 0 % від будь-якого обсягу виробленого спирту дає, природньо, і 0 грн надходжень.

Оце і є справжня причина поточного рівня надходжень, яке громадянин Дубінський намагався видати за докази того, що податкова служба «за считанные месяцы загнала спиртовую отрасль в тень».

Чи знає про це громадянин Дубінський? ДПС схильна вважати, що так, але, загнавши себе у глухий кут своєю попередньою брехнею, він, мабуть, вже не може вийти з цього кута, тому навіть перспектива пошитися у дурні, після викриття його чергової брехні, громадянина Дубінського вже не зупиняє.

Тож заспокоїмо громадянина Дубінського – спирт нікуди не подівся, його ретельно обліковують і обкладають податками згідно з чинним законодавством, у чому згаданий громадянин може переконатися особисто, відвідавши будь-який з постів на акцизних складах. Так само ніде, крім його уяви, не зростають і «скрутки» з ПДВ, що в черговий раз підтвердять показники як надходжень, так і повного й своєчасного відшкодування цього податку у жовтні.

Додатково раді повідомити громадянину Дубінському, що і у сфері детінізації обігу підакцизних товарів ДПС, за останні 5 місяців, вдалося досягти відчутного прогресу. Це так само наочно проявляється у показниках податкових надходжень, і не тільки дозволило перевищити індикатив останніх 5 місяців, але і надолужити відставання у 2,3 млрд грн, що виникло у січні – квітні поточного року.

Це є переконливим результатом роботи сумлінних платників податків, яких ДПС захищає від нечесної конкуренції з боку тієї самої «тіні», з якою, нібито, так завзято бореться громадянин Дубінський (принаймні, він дуже намагається цю боротьбу імітувати.

Але факт полягає у тому, що саме у період, коли бюджет недоотримував мільярди гривень від системної тіньової діяльності на ринку підакцизних товарів, громадянина Дубінського це зовсім не хвилювало.

Достатньо подивитись лише на стан виконання індикативів з надходження акцизного податку з тютюнових та лікеро-горілчаних виробів у перші чотири місяці поточного року – відставання від індикативу складало більше 1 млрд грн! От де були усі підстави ставити питання, що відбувається. Але громадянин Дубінський, намагаючись зараз вигадати «тінізацію ринку», лише півроку тому впритул не бажав бачити його реальної тінізації. А сьогодні ДПС і сумлінні платники податків впораються з цією проблемою і без Вас, громадянин Дубінський, і так воно буде і надалі.

Для усіх, хто зацікавився реальним станом з надходженнями акцизного податку, – оприлюднюємо відповідну інформацію.

P.S. ДПС звернула увагу, громадянине Дубінський, на Ваше гаряче бажання отримати швидку відповідь на Вашу публікацію, але мусимо розчарувати. Спростування Вашої чергової брехні, безумовно, варте уваги, проте не є першочерговим пріоритетом Служби. Втім, не засмучуйтесь – кожна Ваша брехня все одно, врешті решт, буде спростована.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
20.10.20 13:16

Смешные ЭТИ. 
У меня хоть мозг и взрывался несколько раз, но даже его остатками могу понять на чьей стороне правда.
P.S. Сам факт ответа-оправдания косвенно говорит, что ОНО в ПУХУ.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям