Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.10.20
2366 3 Печатать

Про отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через програмний РРО

Законом України від 20.09.2019 р. № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» встановлено наступне.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний РРО QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
22.10.20 08:38

Всё жду, когда терпила выдаст мне чек на экране смартфона, что бы потребовать носитель со своим чеком. При этом не отдаст сам, буду вызывать полицаев.
Пока что то не предлагают.

Ответить
  • Владимир
22.10.20 09:42

Юра Г., А чего ждать? Воспользуйтесь услугой на автомате ПТКС (они сейчас с ПРРО), после оплаты он покажет Вам QR-код на мониторе. Можете забирать ПТКС.

Ответить
  • Юра Г.
22.10.20 11:06

Владимир,тяжело тащить. Да и вряд ли там останется на экране МОЙ чек, после того, как вырву провода.
Да и с железякой ругаться нет того куража.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям