Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.10.20
2246 1 Печатать

Як отримати безоплатну правову допомогу

Мін’юст на своїй сторінці у facebook нагадує, що життєві ситуації, коли людина потребує правової допомоги, можуть трапитися з будь-ким і будь-коли.

Втім, зважаючи на епідемічну ситуацію в країні та відповідні карантинні обмеження, радимо вам за можливості звертатись до центрів та бюро системи БПД та спілкуватись із юристом дистанційно (телефоном чи онлайн).

Отримати безоплатну правову допомогу дистанційно можна кількома способами.

Зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103.

За цим номером надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням.

Постраждалі від домашнього насильства та свідки можуть онлайн отримати консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству».

Всі, кому потрібна правова консультація, можуть поставити запитання у месенджер Фейсбук-сторінки системи БПД: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid

Якщо все ж потребуєте особистого звернення до найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги – їх перелік, адреси та графік роботи можна дізнатися на сайті системи БПД у розділі «Всі центри».

Мешканці віддалених населених пунктів можуть отримати правову консультацію під час роботи мобільних та дистанційних пунктів. Детальніше дізнатися про графік їх роботи можна у найближчому місцевому центрі. Також можна скористатися пошуком найближчого центру та дистанційних пунктів.

Якщо вас чи вашого родича затримали за підозрою у кримінальному провадженні, зателефонуйте за номером 0 800 213 103 для призначення адвоката. Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті у розділі «Мене затримали».

Щоб отримати правову допомогу, зокрема призначення адвоката для відновлення порушених прав у суді , слід надати до місцевого центру відповідні документи. Упродовж 10 днів центр перевірить їх та прийме рішення про надання безоплатної вторинної допомоги. Детальніше про категорії осіб, які мають право на такий вид допомоги, можна переглянути у розділі «Чи маю я право на безоплатну вторинну правову допомогу».

По материалам Міністерство юстиції України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Людмила
25.10.20 19:34

"!Якщо вас чи вашого родича затримали за підозрою у кримінальному провадженні  Щоб отримати правову допомогу, зокрема призначення адвоката для відновлення порушених прав у суді , слід надати до місцевого центру відповідні документи."  Як можна подати документи, якщо тебе затримано ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям