Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.10.20
1119 0 Печатать

Типові реєстраційні порушення у сфері нерухомості

Мін’юст на своїй сторінці у facebook повідомляє, що державна реєстрація об’єктів нерухомості, згідно зі статистикою, – одна з найбільш затребуваних у сфері вчинення реєстраційних дій. Відповідно, лідирує і кількість скарг до Колегії Мін’юсту на дії і рішення державних реєстраторів саме щодо нерухомості.

Якими ж є типові реєстраційні порушення у сфері нерухомості?

Щодо об’єктів незавершеного будівництва:

  • проведення державної реєстрації за відсутності документа, що посвідчує речове право на земельну ділянку під об’єктом незавершеного будівництва, а також відповідного дозволу на початок виконання будівельних робіт;
  • невстановлення державним реєстратором відповідності відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухомо майно, інформації, що міститься у поданих/отриманих документах.

Щодо новозбудованих об’єктів – це проведення державної реєстрації за відсутності:

  • декларації про готовність об’єкта до експлуатації;
  • рішення про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна;
  • документа, що підтверджує повну сплату вартості майнових прав, акту приймання-передачі об’єкту нерухомого майна.

Динаміка оскарження реєстраційних дій свідчить про збільшення суспільної довіри до механізму захисту майнових прав в адміністративному порядку завдяки, зробленим протягом останнього року, крокам у подоланні «реєстраційного» рейдерства. Такий порядок, у порівнянні із судовою процедурою, є більш зручним, доступним (не потребує сплати судового збору) і ефективним: дозволяє відновити порушені майнові права у найкоротші строки.

По материалам Міністерство юстиції України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям