Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.20
2496 13 Печатать

Завдяки СЕА ПДВ бізнес відчуває зменшення конкуренції з боку тіні, - Голова ДПС

Платники податків все більше надають перевагу користуванню електронними сервісами ДПС. Про це повідомив Голова ДПС Олексій Любченко під час спільного брифінгу з Віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

«Протягом січня-вересня минулого року Центрами обслуговування платників було надано 4,2 млн адміністративних послуг. Цього року за аналогічний період – 3,7 млн. Тобто ми бачимо, що платники починають надавати перевагу електронному спілкуванню з податківцями», - підкреслив Олексій Любченко.

На сьогодні загальна кількість платників податків, які зареєстровані в Україні, становить 3 млн 434 тис. Незважаючи на всі складнощі, які Україна відчуває через COVID, кількість платників податків у цьому році зросла на 60 тис.

«Запроваджена система електронного адміністрування ПДВ – це була перша і головна складова Е-ДПС. Завдяки підвищенню ефективності адміністрування ПДВ бізнес сьогодні відчув зменшення конкуренції з боку тіні. Відповідно звідси й зросла сплата податків. На фоні падіння ВВП маємо третій місяць поспіль зростання обсягів реалізації з ПДВ – тобто доходи реального сектору бізнесу збільшуються», – наголосив Олексій Любченко.

У свою чергу Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголосив, що цифровізація – сприяє зменшенню присутності держави в житті людей, що особливо актуально в період пандемії коронавірусу. Тому йде активна робота щодо максимального переведення послуг в електронний формат.

«Для нас дуже важливо відцифрувати послуги для бізнесу. І податкова служба, яка по суті адмініструє всі ці процеси, сьогодні є передова в плані цифровізації. Разом з податковою ми змогли запустити онлайн-послуги для ФОП та ТОВ. На сьогодні в Україні доступна найшвидша реєстрація бізнесу — за 15 хвилин можна відкрити ФОП на порталі Дія, не виходячи з дому. Понад 50 тисяч ФОП у 2020 році вже відкрито онлайн», — повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Хм
28.10.20 08:46

Хоспадя, да го оне курят?? Платить больше налогов не значит больше зарабатывать!! Или что то поменялось в этой жизни , а я не в курсе?!

Ответить
  • НАТА
28.10.20 09:07

Ну да, блокируем налоговый кредит и корректировки налоговых обязательств, получаем налог с оборота 20%, рапортуем о росте))

Ответить
  • Надежда
28.10.20 09:16

Т.е., большой бизнес увеличил обороты не потому, что мелкий закрыли из за карантина?

Ответить
  • Андрій
28.10.20 09:37

Ага точно, хто формував липовий ПК, так і формує, а страждають ті хто дійсно нормально працює.

Ответить
  • Грустьпечальтоска
28.10.20 09:46

У него белочка с хвостиком. Это ещё надо уметь так правдиво бредит. Тень как жила так и живёт, а вот давление со стороны ДПС благодаря СЭА НДС реальный бизнес нехило так ощущает. Твари(((((

Ответить
  • Лара
28.10.20 10:18

Главное, самому в это верить

Ответить
  • ок
28.10.20 11:40

лишнее написал
Завдяки СЕА ПДВ бізнес відчуває зменшенняточка 

Ответить
  • злой клоун
28.10.20 12:04

За период с начала года до 1 августа объем наличных денег в обращении в Украине увеличился на 19,6% (или на 83,5 млрд грн) – с 425,1 млрд грн до 508,6 млрд грн. Об этом сообщается на Facebook-странице Национального банка. (с)

Ответить
  • 123
28.10.20 14:12

За кого вони нас мають? як в одного і того постачальника ми отримуємо автом. масла уже багато років, і в одному місяці одну нак заблокували а іншу ні, і від травня не розблокували

Ответить
  • Елена
28.10.20 15:32

РВУ НА ЦИТАТЫ:
- надають перевагу користуванню електронними сервісами ДПС (надають, или нас вынудили!?)
- Завдяки підвищенню ефективності адміністрування ПДВ бізнес сьогодні відчув зменшення конкуренції з боку тіні. Відповідно звідси й зросла сплата податків (а не от блокировки налоговых накладных?)
- На фоні падіння ВВП маємо третій місяць поспіль зростання обсягів реалізації з ПДВ – тобто доходи реального сектору бізнесу збільшуються (да потому что все сделки надо доказать нам, бизнесу, для ГНИ что они реальные, презумпции невиновности - отсутствует в нашем "правовом" государстве!)
- сприяє зменшенню присутності держави в житті людей ( простите, а ДЕРЖАВА - это кто?, нам бы сприяла отсутствие коррупции, отсутствие депутатов в таком количестве, отсутствие тупых и непонятных законов!)
-Тому йде активна робота щодо максимального переведення послуг в електронний формат  (да ладно,нам бы с теми работами, что вы уже перевели  разобраться бы, куда там новые от вас, мы их уже боимся!)
- за 15 хвилин можна відкрити ФОП (ага, а вот закрыть ФОП - года уйдут...)

Ответить
  • Шурик
28.10.20 19:51

Сам себя не похвалит, никто не похвалит. Истинный потомок Азара, тот тоже сам себя хвалил, и сейчас продолжает хвалить.

Ответить
  • Юлия
29.10.20 16:58

Напомнило фильм:А ты ляпай, но ляпай уверенно!

Ответить
  • *
29.10.20 18:43

Болваны.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям