Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.10.20
2486 5 Печатать

Виявлено ухилення від сплати податків при реалізації сільськогосподарської продукції

Співробітниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Кіровоградській області встановлено, що службовими особами одного із підприємств області ймовірно вчинено низку протиправних дій щодо внесення до офіційних документів – податкових декларацій з податку на додану вартість та уточнюючих розрахунків податкових зобов’язань з ПДВ – завідомо неправдивих відомостей. Зокрема, йдеться про відображення розміру від’ємного значення, що може бути включено до складу податкового кредиту.

Дії вищезазначених осіб були спрямовані на протиправне збільшення суми податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дає право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Також за результатами аналізу отриманої інформації, встановлено ймовірне внесення службовими особами фермерського господарства до офіційних документів – податкових декларацій з ПДВ та податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних завідомо неправдивих відомостей в частині відображення операцій з постачання сільськогосподарської продукції (насіння соняшника, пшениці).

При цьому фактичного її придбання підприємство не здійснювало та не мало можливості самостійно виростити в обсягах, в яких така продукція реалізовувалась. Це створило умови для неправомірного формування податкового кредиту іншими суб’єктами господарювання-покупцями та зменшення останніми податкових зобов’язань, що підлягають сплаті до бюджету.

Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області підготовлено повідомлення про можливі ознаки вчинення кримінального правопорушення, які направлено до органів прокуратури з відповідними підтверджуючими матеріалами.

За результатами розгляду направлених повідомлень, Кіровоградською обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень відносно службових осіб таких суб’єктів господарювання за попередньою правовою кваліфікацією – службове підроблення.

По материалам ГУ ДПС у Кіровоградській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Постійний читач
28.10.20 08:45

ДЕБІЛИ!
Якщо я великому трейдеру не доведу походження зерна - його в мене не куплять. А якщо навіть я клепаю комусь лівий кредит то відповідно собі ЗОБОВ'ЯЗАННЯ. 
Навіть якщо в мене від'ємне значення по декларації, то я його не використаю потім для себе

Ответить
  • Светлана
28.10.20 08:49

ймовірно вчинено низку протиправних дій щодо внесення до офіційних документів. Дальше можно не читать

Ответить
  • Вікторія
28.10.20 13:48

Светлана, просто пока на этапе торгов. До чего договорятся, так и будет.

Ответить
  • 1234
28.10.20 12:56

Светлана, но в рисковые уже попали.

Ответить
  • !11
28.10.20 10:41

щось напомнило часи СРСР коли при Берії чекісти самі придумували злочини самі їх розкривали і садили або розстрілювали невинних людей і таким чином показували ефективність своєї роботи. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям