Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.11.20
2292 0 Печатать

Парламент підтримав ініціативу Мінцифри щодо оптимізації роботи ЦНАП

Мінцифра комплексно покращує ефективність роботи ЦНАП, що дозволить зробити адміністративні послуги більш якісними та доступними для громадян.

Саме для цього команда Мінцифри спільно з Робочою групою та народними депутатами працювала над законопроєктом № 2679, який 3 листопада в другому читанні був прийнятий Верховною Радою України.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» дозволяє суттєво вплинути на організацію роботи ЦНАП.

Що саме змінюється і як це вплине на громадян:

  • Розвивається мережа ЦНАП.
    Відтепер міські, селищні та сільські ради, що представляють інтереси 1469 територіальних громад, обов'язково створюватимуть ЦНАПи. А ЦНАП, що утворені районними держадміністраціями (за винятком м. Києва), будуть трансформовані.

  • ЦНАП стають територіально більш доступними.
    Кабмін отримав повноваження встановлювати критерії територіальної доступності ЦНАП, включаючи територіальні підрозділи та віддалені і пересувні робочі місця адміністраторів. Це дозволить наблизити послуги до людей, щоб вони отримували їх максимально зручно і комфортно.

  • Кількість послуг, які надаються через ЦНАП, збільшується та уніфікується.

Громадяни зможуть отримати всі наявні адміністративні послуги органів місцевого самоврядування в одному місці — у ЦНАП. 

  • Мінцифра запроваджує моніторинг якості адміністративних послуг у всіх ЦНАП.
    Відтепер Мінцифра може відстежувати та аналізувати якість надання адміністративних послуг у всіх ЦНАП.
    Це дозволить визначати проблемні питання та підвищувати рівень якості надання послуг.

  • Спрощується подання заяв.
    Адміністратори ЦНАП можуть не лише допомогти громадянам із заповненням заяви, а й заповнити її самостійно  у випадках, передбачених законодавством. Це дозволить уникнути помилок та зберегти час.

  • Громадяни отримують нові можливості.
    Українці зможуть залишати зворотний зв’язок із зауваженнями та пропозиціями щодо якості послуг на вебсайті суб’єкта, у якого їх отримали.   

  • ЦНАП отримають право використовувати позначення «Центр Дії».
    Крім найменування та символіки, Центри отримали право використовувати позначення «Центр Дії».
    Це означає, що ЦНАП, незалежно від їх місцезнаходження буде впізнаваним брендом у сфері надання адмінпослуг і працюватиме з порталом Дія.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям