Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.11.20
3995 0 Печатать

ДПС буде по-новому надсилати платникам податкові вимоги

ДПС України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 червня 2017 року № 610» (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено відповідно до статей 59, 60 та з урахуванням статей 42, 58 розділу II ПКУ, та з метою актуалізації затвердженого наказом Мінфіну від 30.06.2017 р. № 610 Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків.

Документом передбачається:

  • актуалізувати назву контролюючих органів територіального рівня за податковим напрямом відповідно до вимог ст. 41 ПКУ у зв’язку з адміністративною реформою та реалізацією концепції функціонування ДПС в рамках єдиної юридичної особи;
  • оновити вміст відомостей податкової вимоги у зв’язку зі змінами, внесеними до статей 59 та 95 ПКУ, зокрема про факт виникнення податкового боргу, початок через 30 днів стягнення податкового боргу;
  • запровадити інформування платників податків про наявність податкового боргу шляхом направлення податкових вимог, сформованих в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС, в електронній формі в електронний кабінет у зв’язку зі змінами, внесеними до статей 42, 421, 58 ПКУ;
  • оновити положення Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків та форму податкової вимоги для її направлення засобами електронного зв’язку в електронній формі в електронний кабінет у зв’язку зі змінами, внесеними до законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України в мережі Інтернету письмовій та/або електронній формі за адресою:

Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ,04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,

Державнарегуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11,
м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 червня 2017 року № 610» (Завантажити)

Зміни до Порядку направлення контролюючими органами податкових вимог платникам податків (Завантажити)

Додаток 1 до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків (Завантажити)

Додаток 2 до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 червня 2017 року № 610» (Завантажити)

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям