Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.11.20
3805 9 Печатать

Комітет ВРУ підтримує встановлення штрафів для громадян за порушення маскового режиму

Міністерство охорони здоров’я закликає народних депутатів Верховної Ради України підтримати законопроект №3891, який передбачає введення штрафів за порушення маскового режиму. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Зважаючи на щоденну статистику щодо захворювання на COVID-19, зараз, як ніколи, нам потрібно тотальне дотримання правил, які встановлені МОЗ. Тому ми закликаємо народних депутатів прийняти законопроект № 3891 щодо застосування штрафів за відсутність масок там, де їх необхідно носити, заради здоров’я та життя», – наголосив очільник МОЗ.

Міністр повідомив, що вчора профільний комітет Верховної Ради розглянув законопроект №3891 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

«Я дуже вдячний, що депутати підтримали цей документ, і зараз розраховую на його прийняття в сесійній залі», – підкреслив Максим Степанов.

Міністр також додав, що за порушення маскового режиму законопроектом пропонується встановити штраф у розмірі 170–255 грн для фізичних осіб. Накладати штрафи матимуть право як працівники поліції, працівники епідемічного контролю, так і представники органів місцевого самоврядування, адже саме на них покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами.

«Раніше складений протокол передавали в суд, і суд вже вирішував накладати чи не накладати штраф. Зараз працюватиме механізм, як у разі порушення правил дорожнього руху», – пояснив Міністр охорони здоров’я.

Нагадаємо, що 2 листопада розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
06.11.20 02:15

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті - 
Если на счет общественного транспорта - боле менее ясно, то общественный дом, сооружение под вопросом.

Ответить
  • Шурик
06.11.20 08:10

https://www.youtube.com/watch?v=ZaeVYAFbnrc - Маски и респираторы в вопросах и ответах | Доктор Комаровский

Ответить
  • Шурик
06.11.20 13:44

Вирус и бактерия не одно и тоже, это 5 класс совдеповской школы. Маска от бактерий защищает, а от вирусов фигушки. Они слишком маленькие.
https://www.youtube.com/watch?v=zcXm6uk-Fqo - Короткометражный Прикольный Мультик 'ВИРУС'

Ответить
  • Шурик
06.11.20 08:11

Не хрена маски не защищают от вирусов, это сопливчик для больных.

Ответить
  • Шурик
06.11.20 13:51

Кто поставил дизлайк посмотрите доктора Комаровского ссылка выше. Возможно это спасёт вашу и ваших родных жизнь.  Моих много переболело и под аппаратом побывали. Пока пронесло, иначе кердык. Когда писать перестану оно  меня ухандохало.

Ответить
  • ...
06.11.20 08:27

А депутатов будут штрафовать, когда они без масок в зале заседаний ВРУ сидят? Кстати, маски для них бесплатны, то есть за наши деньги

Ответить
  • Анна
06.11.20 09:34

опять коррупцию разводят.....

Ответить
  • Ігор
06.11.20 12:58

Намордникова боротьба з вірусом. Хоч поліцаї зароблять.

Ответить
  • Оля
06.11.20 22:17

Было бы смешно, если бы не так грустно, некоторые маски аккурат с марта носят, с начала карантина. И такая забота о населении подозрительная, аж напрягает. Или все дело в том, что кто-то шибко грамотный посчитал сколько можно денежек поиметь, если энное количество граждан обилетить по 225 грн

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям