Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.11.20
1483 5 Печатать

Ринок послуг таксі в Україні потребує реформування

Реформа таксі активно обговорюється в Україні протягом останніх декількох років, адже ринок пасажирських перевезень наразі доволі зарегульований та нефункціональний. Україна – ледь не єдина країна в східно-європейському регіоні, в якій ще не було лібералізовано ринок послуг таксі та в якій відсутнє нормативне регулювання діяльності сучасних сервісів таксі, що використовують мобільні додатки.

Компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації підтримують введення простих і прозорих правил виходу на ринок, зокрема скасування ліцензування для внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення. Натомість ліцензування можна замінити заявою про початок діяльності та включенням відомостей до Реєстру автомобільних перевізників на таксі чи легковими автомобілями на замовлення. Такі зміни, на думку експертів Асоціації, створять сприятливі умови для розвитку чесної та прозорої конкуренції на ринку таксі.

З огляду на це, Асоціація висловлює свою підтримку законопроєкту Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення», оприлюдненого 4 серпня для громадського обговорення.

 Тетяна Широченко, Координатор комітетів Європейської Бізнес Асоціації
Впорядкування ринку послуг з внутрішніх перевезень пасажирів – важливий крок до впровадження європейських стандартів у життя українців. Це дозволить підвищити безпеку руху і рівень відповідальності перевізників, що, в свою чергу, позитивно вплине на якість послуг. До того ж, запропонована реформа дозволить збільшити фіскальну прозорість індустрії таксі, забезпечить легальний статус водіїв та сприятиме добросовісній конкуренції.

Міністерський законопроєкт містить комплексний підхід до реформи сфери внутрішніх перевезень пасажирів. Тож Асоціація сподівається на його якнайшвидшу реєстрацію у Верховній Раді України та подальший розгляд і схвалення Парламентом.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
08.11.20 05:49

На виконання дорученяя уряду через прозоро оголосити конкурс на розробку додатку ДІІЯ-ТАКСІ.
.
Додаток автоматично повинен розрахувати вартість послуг та здійснити переказ коштів з рахунку памажира на рахунок водія(компанії перевізника) . Одночасно з перерахуванням коштів забезпечити автоматичне заповнення декларації, фіскалізації оплати з одночасниою сплатою податку.
.
Додатково, до вартості послуги таксі забезпечити стявування за послугу ДІІЯ у розмірі 20 грн. за одну поїздку з пасажира та 50 грн. за кожний визов з водія..
.
Додатково, у разі відсутності маски та смартфону у пасажира чи водія ввести :
штраф для пасажира - у 100 мінімальним зарплат
штраф для водія (перевізника) - 500 мінімальних зарплат з консфіскацією транспортного засобу.
.
.
У разі, якщо при впровадженні цього удосконалення, не залишаться водії та пасажири таксі  з 1 січня 2021 року ДІІЮ ввести на громадському транспорті.
.
.
З метою недопущення шахрайства забов'язати громодян при залишенні ними свого спального місця ( житла скоріш за все більшість позбавиться) вводити в БОЗОПЛАТНО НАДАНИЙ СМАРТФОН маршрут пересування, мету пересування.
.
.

Ответить
  • Юра Г.
08.11.20 05:55

вот мне интересно, долга ЕБА, буде ЕБА ти українців, щоб до них дійшло, хто друг та хто ворог. 
.
Невже українці готові змінити хату з краю на хату в смартфоні?
Не думаю
.
Так може пора почати ДІЯти, та звільнитись від ЕБА, ДІІЯ, бо може буде пізно.
.
Едине, що втішає, це привівка від европейських цінностей.
.
Козаки, Усик перміг з піснею, значить і ми переможимо.

Ответить
  • Бух
08.11.20 08:03

Админ, может хватит уже постить этих ЕБА! Кто поддерживает, ставьте +

Ответить
  • Юра Г.
08.11.20 08:06

Бух, врага надо знать в лицо. 
У нас не должно остаться сомнений, относительно намерений ЕБА.
.
Ну и если безоплатному сайту єто помогает, я только ЗА!

Ответить
  • хаха
08.11.20 10:36

ЕБА уже заменил кабмин и всех депутатов

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям