Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.11.20
2529 4 Печатать

«Аутстафінг» - не схованка від сплати податків - попереджають податківці!

Власники великих виробничих підприємств отримують «спокусливі» пропозиції працевлаштувати найманих працівників за угодами «аутстафінгу».

Так, дійсно, в умовах адаптивного карантину, цілком зрозуміла позиція платників податків, які віднаходять нові сучасні підходи зі скорочення витрат господарської діяльності. Це, насамперед, мінімізація витрат підприємства за рахунок регулювання чисельності штату працівників шляхом виведення з нього робітників і оформлення їх у штат спеціальної компанії - провайдера.

Немає ризиків сплати штрафів за порушення під час виплати заробітної плати, значно скорочуються витрати, пов’язані з процесом утримання персоналу. Однак про відповідальність за нарахування та перерахування податків та зборів з ПДФО, військового збору та ЄСВ у визначені законодавством терміни забувати не варто!

Для ухилення від сплати податків і зменшення бази оподаткування суб’єкту господарювання пропонується укласти договори аутстафінгу з двома компаніями - провайдерами: резидентом та нерезидентом. Заробітна плата працівникам компанії-резидента, яка виплачується їм безпосередньо замовником, нараховується не в повному обсязі. Для виплати працівникам решти суми заробітної плати укладається цивільно-правовий договір між провайдером-нерезидентом (іноземною компанією) та кожним працівником. За такими договорами мають проводитися виплати працівникам, але без утримання ПДФО, військового збору та ЄСВ. Ось такі осучаснені «псевдо» послуги з аутстафінгу!

Висновок один. Фактично працівник на українському підприємстві отримує заробітну плату в «конверті» від керівництва цього підприємства, а документально оформлений як трудовий ресурс від іншого підприємства - нерезидента, яке має виплачувати йому заробітну плату та перераховувати відповідні податки та збори. Наймані працівники опиняються в незахищеному становищі, не беруть участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні, оскільки за них не перераховується ЄСВ.

Такі наймані працівники втрачають право на лікарняний, допомогу по безробіттю та від нещасного випадку, їм не нараховується страховий стаж для отримання пенсії. Для суб’єктів господарювання за ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів передбачена кримінальна відповідальність.

По материалам ГУ ДПС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Влад
11.11.20 09:22

Кому нужна та правда, если у налоговиков така гарна фантазия...

Ответить
  • Лілія
11.11.20 12:55

Можно подумать, что работники сами просятся, что бы собственники предприятий за них не платили налоги.

Ответить
  • Ігор
11.11.20 13:38

Щось мені підказує, що на часі впровадження СЕА ЄСВ.

Ответить
  • Ия
12.11.20 22:39

Такое впечатление,что в налоговой начал работать правнук братьев Гримм

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям