Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.20
2545 0 Печатать

Мінекономіки підготувало переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2021 рік

На сайті Мінекономіки оприлюднено проект постанови КМУ "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2021 рік".

Суттю проекту постанови є затвердження переліків товарів, експорт, імпорт яких підлягає ліцензуванню, зокрема:

  • ліцензування експорту срібла, золота, брухту дорогоцінних металів, згідно із додатком 1 до проекту постанови, що пропонується з метою уникнення масового вивезення золота та срібла, крім банківських металів, у якості сировини, створення умов для раціонального використання ресурсів держави;
  • ліцензування експорту, імпорту товарів (озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів) та товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази, згідно із додатками 2 і 3 до проекту постанови, що пропонується відповідно до умов Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар;
  • ліцензування імпорту з Македонії сільськогосподарської продукції та продукції її переробки в межах тарифної квоти згідно із додатком 4 до проекту постанови, що пропонується на виконання вимог Угоди про вільну торгівлю між Республікою Македонія та Україною від 18.01.2001 р., ратифікованої ВРУ від 05.07.2001 р. № 2599-III;
  • ліцензування експорту антрациту згідно із додатком 5 до проекту постанови, що пропонується з метою упередження неконтрольованому вивозу стратегічно важливого виду вугілля з країни (антрациту) та забезпечення рівноваги в енергетичній сфері (на виконання Указу Президента України від 16.02.2017 р. № 37 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року "Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури").

Зауважимо, що не використані у 2020 році суб'єктами ЗЕД ліцензії на експорт (імпорт) товарів, визначених у постанові КМУ від 24.12.2019 р. № 1109, будуть дійсні до 1 березня 2021 р., якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям