Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.11.20
6470 2 Печатать

Інструкція про порядок нарахування і сплати ЄСВ зазнає змін

Мінфін оприлюднив проєкт наказу  «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 20 квітня 2015 року № 449».

Проєктом наказу пропонується затвердити оновлену редакцію Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якою врегульовуватимуться нормативні питання щодо реалізації вимог Закону № 2464 (зі змінами).

Проєкт наказу розроблено відповідно до статей  4 – 10, 25 та пунктів 92 та 98 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2464, до яких внесено зміни деякими законами України, зокрема законами України:

  • від 19 вересня 2019 року № 115-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб»;
  • від 16 січня 2020 року № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»;
  • від 14 січня 2020 року № 440-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи»;
  • від 13 травня 2020 року № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників».

Прийняті законодавчі зміни забезпечують реалізацію законодавчих прав деяких категорій фізичних осіб, самозайнятих осіб, зокрема фізичних осіб – підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерських господарств в частині звільнення від сплати за себе ЄСВ за відповідних умов, які встановлені Законом № 2464 (зі змінами). Також врегульовуються питання щодо реалізації права платника єдиного внеску здійснення сплати єдиного внеску на єдиний рахунок в разі виявлення бажання використовувати такий рахунок.

Враховуючи викладене, Міністерством фінансів України разом з Державною податковою службою України розроблено проект наказу, яким пропонується затвердити нову редакцію Інструкції.

По материалам Міністерство фінансів України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
27.11.20 12:11

Хоч не довго довелось чекати.

Ответить
  • в декреті
27.11.20 18:00

інструкція так коряво написана

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям