Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.20
1989 0 Печатать

Комітет ВРУ підтримує виплату одноразової допомоги у зв'язку з карантином

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує включити до порядку денного четвертої сесії законопроект про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2.

Члени Комітету розглянули питання щодо доцільності включення до порядку денного проекту Закону про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2 № 4429 на засіданні 30 листопада. Законопроект внесений Президентом України і визначений як невідкладний.

Під час засідання зазначалося, що законопроект розроблено з метою забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання, які постраждали внаслідок дії посилених обмежувальних заходів, запроваджених Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також послаблення адміністративного тиску на бізнес для підтримки його економічної активності шляхом забезпечення безперервності діяльності дозволених видів бізнесу у період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та після їх закінчення, безперервності дії договорів оренди державного та комунального майна у зазначений період, розширення кола суб’єктів підприємництва для отримання державної підтримки.

Під час засідання зазначалося, що законопроект в разі його прийняття торкнеться кількох мільйонів застрахованих осіб і фізичних осіб-підприємців. Відповідним органам треба буде достатньо швидко зреагувати і провести відповідне фінансування. Тому було передбачено у законопроекті застосування електронної системи ідентифікації, подачі матеріалів, подачі заяв щодо отримання цієї допомоги. При цьому допомога буде виплачуватися за рахунок бюджету цього року і має бути забезпечена виплата до кінця цього року. Під час обговорення зазначалося, що дуже важливим є питання швидкості прийняття відповідних нормативно-правових актів, скільки після них ще потрібно організувати відповідну роботу, зокрема, виділення коштів з Фонду боротьби з коронавірусною хворобою.

Учасники засідання також звертали увагу на необхідність доопрацювання законопроекту, внесення окремих уточнень до статей та Перехідних і Прикінцевих положень в частині уточнення періоду страхування.

Комітет за результатами розгляду одноголосно підтримав включення законопроекту до порядку денного четвертої сесії.

Більш детально про цей законопроєкт читайте у матеріалах:

8 тисяч гривень від держави: всі подробиці законопроєкту

Матеріальна допомога роботодавцям - юрособам та компенсація ЄСВ: як держава підтримає бізнес у період карантину

«Карантинні» гроші: 8000 грн. кому дадуть і коли?

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям