Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.20
1482 1 Печатать

Топові помилки у звітності оптових торговців тютюном

При заповненні форми звіту № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі», затвердженого Наказом Мінфіну від 11.02.2016 р. № 49 "Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення" (далі – Наказ № 49) встановлено, що суб’єкти  господарювання часто допускають помилки.

Зосередимо увагу на основних типових помилках:

При заповненні розділу І «Обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів»:

- суб’єкти господарювання-виробники тютюнових виробів у графах 1, 2 зазначають відповідно код і вид  тільки тютюнових виробів та не зазначають код і вид тютюнової сировини, при тому що згідно  порядком заповнення встановлено, що  у графах 1, 2 зазначаються відповідно код і вид тютюнових виробів та тютюнової сировини згідно з додатком до Наказу № 49;

-  разі здійснення імпорту тютюнових виробів, суб’єкти господарювання досить часто не відображають інформацію у графі 7 «Обсяги придбання тютюнових виробів за звітний місяць в тому числі за імпортом», в якій необхідно  зазначати обсяг придбання тютюнових виробів за імпортом.

При заповнені розділів II та III про перелік контрагентів, у яких/яким здійснювал(о)ася придбання/реалізація тютюнових виробів та тютюнової сировини суб’єкти господарювання:

- у колонці 7 розділів II та III часто не вірно зазначають сумарну кількість продукції придбання/реалізації за звітний місяць у такого/такому суб’єкта(у) господарювання;

- у графі 3 зазначають не всіх контрагентів;

- у графі 5 не зазначають код за ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта суб’єкта господарювання. Серію та номер паспорта зазначають фізичні особи, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Відповідальність платника передбачена абз. 22 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

До суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, - у розмірі 17000 гривень.

По материалам Офіс ВПП ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Я
01.12.20 15:14

Розділ І "Обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів" - и этим все сказано.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям