Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.12.20
3641 0 Печатать

Як подати клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги щодо блокування ПН?

Яким чином подається до контролюючого органу клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних в адміністративному порядку?

Пунктом 56.1 ПКУ передбачено, що рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Відповідно до п. 56.3 ПКУ скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (за потреби – з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог п. 44.6 ПКУ) протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Протягом шести місяців з дати закінчення строку, встановленого абзацом першим п. 56.3 ПКУ, платник податків має право подати скаргу разом з клопотанням про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтверджуючих документів поважності причин його пропуску (за наявності) (далі – клопотання). У скарзі може міститися клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку.

Одночасно слід зазначити, що на даний час діють інші обмеження щодо п. 56.3 ПКУ.

Так, у зв’язку із внесенням змін до ст. 56 ПКУ шляхом прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.03.2020 р. № 540-IX (далі – Закон № 540-IX), та Закону України «Про внесення змін до деяких до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 13.05.2020 р. № 591-IX (далі – Закон № 591-IX) перебіг строків, встановлених п. 56.3 ПКУ, у зв’язку з прийняттям Законів №№ 540-IX та 591-IX під час подання платниками скарг на рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних – зупиняється.

Наразі ДПС здійснюються всі відповідні заходи по забезпеченню, у найкоротші строки, можливості використання права платником податків на подання скарги в адміністративному порядку з урахуванням вищезазначених вимог діючого законодавства.

Про реалізацію зазначених змін платників податків буде проінформовано на офіційному порталі ДПС.

По материалам Категорія 101.18 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям