Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.20
1652 0 Печатать

Найчастіші порушення у сфері обігу підакцизної продукції

У сфері обігу підакцизних товарів у поточному році видано майже 200 тис. ліцензій на виробництво, оптову та роздрібну торгівлю спиртом, алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, анульовано – 37 тисяч.

Загалом на обліку в податкових органах перебуває 94 тис. платників, якими отримується 222 тис. ліцензій, з них 85 % – суб’єктами роздрібної торгівлі, які здійснюють продаж підакцизних товарів кінцевому споживачу.

З початку року у сфері обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального проведено 8 932 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, з яких 5 822 (65 %) є результативними. За результатами перевірок застосовано фінансові санкції на суму 911 млн гривень.

Найпоширенішими у сфері обігу підакцизних товарів є такі порушення:

  • здійснення діяльності без наявності ліцензій – сума застосованих штрафних санкцій 318 млн грн, у тому числі у сфері обігу пального – 215 млн гривень;
  • без наявності марок акцизного податку або з підробленими марками – 39 млн гривень;
  • без реєстрації акцизних складів з пального та без їх обладнання витратомірами/рівномірами лічильниками – 135,9 млн гривень.
По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям