Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.20
4977 0 Печатать

ТОП-7 порушень, які виявляє ДПС під час перевірок

У Головному управлінні ДПС у Харківській області проведено засідання Податково-фінансового комітету Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації.

Під час зустрічі мова йшла про проведення податкових перевірок у 2020 році. Окремо зупинилась на прикладах типових порушень з боку платників податків. Зокрема виявлені порушення стосувались:

- завищення податкового кредиту по податку на додану вартість внаслідок проведення операцій по взаємовідносинам з платниками, які мають ознаки фіктивності (відсутні за юридичною адресою, не мають чисельності працівників, основних фондів, тощо);

- завищення витрат по вищезазначеним операціям, внаслідок чого занижується фінансовий результат до оподаткування з податку на прибуток;

- відсутності ліцензії на зберігання пального;

- порушення встановленого порядку ведення обліку товарних запасів за місцем зберігання;

- незабезпечення використання режиму програмування кодів УКТ ЗЕД при продажу для підакцизних товарів;

- не перерахування, несвоєчасне або неповне перерахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору під час виплати доходів податковими агентами;

- неподання звітності податковими агентами з єдиного соціального внеску у разі відсутності виплати заробітної плати  за умови наявності трудових відносин.

По материалам ГУ ДПС у Харківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям