Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.20
6654 22 Печатать

Купили дуже дешево, продали занадто дорого: чекайте блокування ПН

Податківці упередили черговий факт розповсюдження підприємствами «ризикового» податкового кредиту.

Так, під час здійснення функцій податкового контролю фахівці ГУ ДПС у Донецькій області звернули увагу на «підозрілу» діяльність декількох пар підприємств Донецької області.

Кожне підприємство-постачальник, що входило до складу пари, як правило, було пов’язано з підприємством-покупцем спільним директором. Ролі всередині  кожної такої пари підприємств були розподілені наступним чином: підприємства різних регіонів України виписували на підприємство-постачальника та реєстрували в ЄРПН податкові накладні на товари певної номенклатури, а такий постачальник того ж або наступного дня здійснював виписку та реєстрацію в ЄРПН податкових накладних на ці товари на підприємство-покупця, але за значно більшою вартістю.

На відміну від інших аналогічних схем ухилення від оподаткування податком на додану вартість, дана схема привернула увагу податківців тим, що вартість відображених у виписаних підприємством-постачальником та зареєстрованих в ЄРПН на підприємство-покупця податкових накладних виявилась більшою від вартості «придбання» таких товарів рівно у 1000 раз. При цьому сама вартість відображених у виписаних підприємствами різних регіонів України на підприємство-постачальника податкових накладних товарів виглядала смішною, оскільки була значно нижче ринкової вартості таких товарів (наприклад, вартість 1 кг свіжої риби становила менше 1 гривні).

Як видно з вищеописаної схеми ухилення, розмір можливої «податкової вигоди» для підприємства-покупця становить 999 вартостей «придбання» товарів, зазначених у виписаних та зареєстрованих в ЄРПН на підприємство-постачальника податкових накладних підприємствами різних регіонів України.

В подальшому підприємства-покупці з кожної пари розповсюджували сформований податковий кредит підприємствам різних регіонів України, у т.ч. і Донецької області.

З метою оперативного відпрацювання розповсюдження ризикового податкового кредиту фахівці податкової служби регіону направили відповідну інформацію до ДПС України. В результаті відпрацювання схему ухилення від оподаткування обсягом 3,3 млн грн припинено.

По материалам ГУ ДПС у Донецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Igor
16.12.20 05:40

..а в чем "схема", причем здесь эта "сладкая парочка"!? - у нтх то походу все НДС уплачены будут..иначе как нн заведут в едрпн!?? Фискальте их "поставщиков рыбы по 1грн/кг", там вся суть))

Ответить
  • Юра Г.
16.12.20 06:14

дешево продал - мошенник
дорого продал - мошенник
МОЖЕТ УЖЕ ПРЯМО СКАЗАТЬ, ЧТО В ПЛАНАХ ОБКУРЕННОЙ ЗЕЛЕНКИ ЗАСТАВИТЬ ВСЕХ КУПИТЬ СМАРТФОН, И ОНИ УТРОМ БУДУТ ПРИСЫЛАТЬ НАМ ИНДИВИДУАЛЬНОЕ ЗАДАНИЕ, А МЫ ВЕЧЕРОМ ОТЧИТЫВАТЬСЯ О ВЫПОЛНЕНИИ.
ШАГ ВЛЕВО , ВПРАВО, ВПЕРЕД, НАЗАД, СТОЯНИЕ НА МЕСТЕ - РАССТРЕЛ

Ответить
  • Надежда
16.12.20 08:28

Очень странная схема, но может я чего то не понимаю.. НДС и прибыль с наценки 9999 это уклонение от налогов?!

Ответить
  • Киев
16.12.20 08:49

Как обычно, налоговики пытаются доить реальный бизнес. У экспортера "завис" налоговый кредит, у производителя - большие налоговые обязательства. Предприятия это логично свернули.

Ответить
  • Юра Г.
16.12.20 11:39

Киев, тем более ни кто им не машал в дальнейшем сделать корректировку.
Но уже сей час при корректировке конечному потребителю почти 100% блокировка.
Опасность в другом, если их не остановят, то кто им мешает віводить среднюю цену на продукцию, и всех откланившихся заставить кланяться.

Ответить
  • Аля
16.12.20 08:55

Не очень понятно, в чём провинился продавец, который увеличил цену в 1000 раз и тем самым увеличил свои НО? 

Ответить
  • Ксюша
16.12.20 09:07

Аля, наверное не поделился. Или убрали конкурента.

Ответить
  • Mariya A.
16.12.20 09:31

Не раскрыта тема сочинения: откуда у продавцов воздуха (т.е. НК) лимит при входящем НК 1 грн. и продаваемом в последствии НК 1000 грн.

Ответить
  • Надежда
16.12.20 18:27

Если завозится импорт, который впоследствии частично продается за нал,  остаётся НК НДС уплаченный на таможне.
Если НДС не сливать, то он будет до неприличия накапливаться.
Вот и придумали схему.  Вот почему ДФС требует РРО.

Ответить
  • Елена
17.12.20 11:59

Надежда, а не че, что таможня до беспредела себя ведент накручивая на стоимости для уплаты того же НДСа, акциза и пошлины?
Может надо бороться не с симптомами, а источником болезни в нашей стране?

Ответить
  • Елена
16.12.20 10:14

хоть так хоть этак налоговую не зарегистрируешь пока не пополнишь счет по НДС, либо списываешь с налогового кредита - в чем тут схемы?  сейчас же все прозрачно, прозрачнее не бывает.

Ответить
  • ***
16.12.20 18:30

Наивная..... 

Ответить
  • 1963
16.12.20 10:40

Мне нравится фраза "Податкивци упредили" молодцы! Не зря хлеб едят и на классных тачках ездят,а то что упредили ни на какую голову не натянешь, и сколько это будет продолжатся, мне реально за державу обидно!

Ответить
  • Елена
16.12.20 11:01

ДПС модолцы, нашли тех у кого большая наценка и заблочили! НО в бюджет все равно заплатят (как и прибыль), а вот КТ никто не получит.
Сверху накинули красивые, долбанные фразы типа "раскрыли теневые схемы" добавили себе сверху премии и всё дело в шляпе!
Гении трудовой деятельности!
И те люди, что "не в теме" реально поверят в их тяжелый труд...
Печалька...

Ответить
  • Андрій
16.12.20 12:01

Теж мені герої, розкрили схему. Краще б з'ясували де взявся ліміт для реєстрації ПН, сумніваюсь що поповняли грошовими коштами.

Ответить
  • Ігор
16.12.20 12:48

Ліквідуйте ставку ПДВ 0%, тоді не буде таких схем. Це "скрутки" як у Епіцентра і інших зернотрейдерів по зерну.

Ответить
  • Серг
17.12.20 15:32

Ігор, не можна ПДВ на експорт, покупці за кордоном не зрозуміють, ПДВ є внутрішнім податком. Введеш ПДВ і отримаєш собі геморой у вигляді дзеркальних дій. 

Ответить
  • Ігор
16.12.20 13:07

...
Чому місце найнятого менеджера, що обслуговує персонал платників податків, у ваших устах скасовує закони гравітації? Ви абсолютно не торкаєтеся землі. Так-так, я бачу невелику щілину між запльованим тротуаром і замшевими чобітьми Gucci.

Бісить. Але найнеприємніше, що піднестися дозволили їй ми, смертні. Це ми віддаємо дітей у школу, де в холі висять портрети місцевих вождів, а на урочисту лінійку обов'язково запрошують найбільшого функціонера з міськвно.

Це ми підлещуємося до інспектора, ніяковіємо поруч зі співробітником департаменту і несміливо переступаємо з ноги на ногу біля дозвільного вікна будь-якої величини.

Це ми зробили їх небожителями.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/blogs/gin/potrapila-v-dtp-z-avto-vijshla-zastupnik-nachalnika-podatkovoji-i-kazhe-ta-vi-znajete-hto-ja-ogidna-zarozumilist-komashki-nadilenoju-ujavnoji-vladoju-1531515.html

Ответить
  • ***
16.12.20 18:34

Ігор, Ти шо? Рекламуєш сайт Гордона?  

Ответить
  • Икс
16.12.20 13:00

В глазах ДПС - все мошенники и скрутники.
Они "из кожи лезут вон" , чтобы всех отбелить, а на себя в зеркало не смотрят : откуда у руководителей ДПС дорогущие машины, костюмы, часы, квартиры, острова ...

Ответить
  • злой
16.12.20 21:20

вот это завернули, без 100 гр не разберешься

Ответить
  • баба яга
17.12.20 11:11

Вполне нормальная тема. За что блочить? Продавец показал обалденную налоговую нагрузку, это ж замечательно! В чем состав преступления? Обязательства показаны, прибыль тоже. Уровень торговой наценки государством не регулируется. А этим лишь бы блокануть...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям