Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.12.20
976 0 Печатать

Бізнес закликає ДПС видати акцизні марки, за які вже було сплачено

Цього року відповідною постановою КМУ № 74 від 12 лютого 2020 року були запроваджені нові види марок акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного та імпортного виробництва.

При цьому також встановлено, що ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» зобов’язане забезпечити виготовлення, безоплатний обмін та доставку продавцю до 31 серпня 2020 року марок акцизного податку нового зразка  відповідно до кількості прийнятих для знищення марок попереднього зразка від такого продавця марок.

Однак, за інформацією членів Комітету імпорту та торгівлі алкогольними напоями Європейської Бізнес Асоціації, ДПС України встановила правило, за яким компанія може отримати лише кількість марок, кратну 500 штукам. Крім того, лише така кількість марок старого зразка і підлягає утилізації.

Так, від імені бізнесу хочемо звернути увагу, що таке обмеження не відповідає вимогам Постанови №74 та ставить покупців марок у невигідне фінансове становище, адже таким способом зменшується кількість марок попереднього зразка, що повинна бути обміняна на марки акцизного податку нового зразка. Крім того, навіть якщо компаніям не потрібна кількість у 500 штук, а, примірок, всього лише 300 штук, вони все-одно мають купувати 500 штук, а кожна марка коштує 19 копійок.

Більше того, як повідомляють представники бізнесу, станом на зараз, фактично, марки нового зразка видано не було взамін повернутих марок акцизного податку попереднього зразка. Така ситуація може негативно вплинути на процеси виробництва та обігу алкогольних напоїв, що призведе до зменшення платежів до державного бюджету.

Так, кількість марок акцизного податку нового зразка, що не була видана взамін повернутих ними марок акцизного податку попереднього зразка, становить близько 6 153 000 штук, що в грошовому еквіваленті складає понад один мільйон гривень.

Тож Європейська Бізнес Асоціації закликає видати марки нового зразка за які вже було сплачено, аби у компаній було можливість продовжувати нормальну роботу.

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям