Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.12.20
6168 1 Печатать

Відтерміновано деякі положення Закону № 466

Прийнято Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування".

Закон передбачає впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень щодо обмежень, запроваджених для запобігання ухиленню від оподаткування; визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, а також надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування (з урахуванням обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням у світі COVID-19).

Законом внесено зміни до ПКУ, законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», спрямовані на уточнення:

  • деяких положень трансфертного ціноутворення;
  • підстави припинення адміністративного арешту;
  • положення щодо коригування фінансового результату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети;
  • особливості справляння акцизного податку;
  • особливості оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії протягом перехідного періоду;
  • положення щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо.

Проект Закону зареєстровано за № 4065.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Валентина
18.12.20 14:30

Да, интересный проектик. КИКи перенесли на год, акцизникам возможность "бесплатного" входа на 23.05.2020, по ЕН площадь возможной аренды увеличилась  со 100 м2 до 400 м2, и с 300 м2 до 900 м2. Надо почитать будет повнимательней

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям