Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.01.21
7683 7 Печатать

Про оподаткування доходів моряків та заробітчан

Про оподаткування доходів моряків та заробітчан йшла мова у ексклюзивному інтерв'ю для журналіста газети "Вгору".

Херсонські моряки та заробітчани, які були працевлаштовані за кордоном та отримували доходи у 2020 році, мають подати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік відповідно порядку оподаткування іноземних доходів фізичних осіб визначених п.170.11 ПКУ.

Нагадаємо: за встановленими правилами, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, фізична особа зобов'язана подати річну податкову декларацію та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовий збір за ставкою - 1,5 %.

Така фізична особа, має право зарахувати суми податків та зборів, сплачених за межами України, при визначені податкових зобов’язань у декларації, за умови надання довідки про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування, від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок. Зазначена довідка має бути легалізована у відповідній країні та відповідній закордонній дипломатичній установі України.

При цьому, військовий збір сплачується фізичною особою з загальної суми отриманих іноземних доходів, оскільки норми міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування не поширюються на цей податок.

По материалам ГУ ДПС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
03.01.21 08:40

При чём тут держбанда, они на Кипре работают.

Ответить
  • Наталія
03.01.21 12:14

Держава не забезпечила людей роботою в Україні. Українці змушені шукати роботу в інших країнах, сплачують там податки. А наші олігархи, чиновники, які прикриваються, що це майно їхніх матерів, дружин, вивели все в офшори, щоби не платити податки в Україні і ще хочуть обдерти українців як липку, бо вони заробляють за межами України. Чиновники в своїх деклараціях пишуть брехню, а простих українців хочуть зобов'язати плати ще другий раз податки. Та українці за кордоном податки вже сплатили, вони ще там винаймають житло, харчуються. Совісті немає у чиновників. Це думка моя, але так думає більшість українців. Я

Ответить
  • Наталія
03.01.21 12:17

Чиновники, напевно, забули, що коли почалася війна то саме заробітчани дуже багато допомогли українським воїнам. Не чиновники давали допомогу армії, а заробітчани. Це теж думка моя.

Ответить
  • Люмьер
04.01.21 14:26

Наталія,
Налоги должны платить все!

Ответить
  • Люмьер
04.01.21 14:24

За что боролись!

Ответить
  • Василь
03.01.21 17:58

Підуть вила в хід

Ответить
  • Оксана
04.01.21 00:05

Мало того что   эти чиновники комуниздят , а люди месяцами детей не видят. Так еще и дань им заплати. Им что уже воровать нечего.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям