Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.21
16509 10 Печатать

Не пізніше 1 лютого юрособам необхідно відзвітувати про виконання квот з працевлаштування осіб, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні

Наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271 затверджено Порядок надання роботодавцям територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. 

Порядком передбачено, що відповідну звітність зобов'язані надавати підприємства, установи та організації незалежно від форми власності з чисельністю штатних працівників від 8 осіб не пізніше 1 лютого після звітного року

Роботодавці повинні виконувати норматив працевлаштування громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 Закону України "Про зайнятість населення"  (крім осіб з інвалідністю), у розмірі:

  • 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;
  • не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років.

Зверніть увагу, вимога щодо виконання вищезазначеної квоти поширюється лише на тих роботодавців, організаційно-правову форму господарської діяльності яких можна визначити як підприємство, установа та організація. Тобто на фізичних осіб - підприємців ця норма не поширюється. 

Відповідальність роботодавця за невиконання квоти: у разі невиконання роботодавцем квоти для працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

Завантажити форму бланку інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
11.01.21 06:47

Я так понимаю, кто не выполнил квату, этот отчет лучше не нести. А при карантине таких будет много.

Ответить
  • Наталья
11.01.21 09:09

В прошлом году мне специалист из центра занятости объяснил, что если мы не подавали информацию о потребности в рабочей силе (вакансиях), то этот отчет сдавать не нужно. Что-то поменялось на сегодня? не представляю, что все предприятия с численностью 8 человек помимо инвалида должны еще трудоустроить либо выпускника, либо гражданина предпенсионного возраста , либо мать одиночку и т.д. А всем остальным уже и вакансий не хватит.

Ответить
  • Оксана
11.01.21 09:15

А почему не нести? Его ж в любом случае подавать надо.
Это ж центр занятости должен направить квотника, я так поняла.

Ответить
  • Наталія
11.01.21 09:28

До цього часу уже можна було б зробити щоб здавати в електронному виді

Ответить
  • Лара
11.01.21 10:49

Наталія, це щоб бухгалтери займалися фіз.вправами, бо за свята набрали зайві кг. Звіт по інвалідах теж ніжками

Ответить
  • злой клоун
11.01.21 11:02

пишите письма, зачем ходить

Ответить
  • Грустьпечальтоска
11.01.21 11:49

Толку от этого отчёта... Вы на работу устроиться попробуйте перед пенсией. Все нормальные вакансии до 45 в лучшем случае... 

Ответить
  • Инесса
12.01.21 12:48

Грустьпечальтоска, а разве бывают  у них "нормальные вакансии" ?

Ответить
  • Елена
22.01.21 14:11

А если у меня трудоустроены пенсионеры...они в квоту попадают?? 

Ответить
  • Майя
27.01.21 10:59

Есть штрафы за неподачу?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям