Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.01.21
6418 0 Печатать

ФОП до 2011 року не подавав звіти в ПФУ. Як відновити страховий стаж?

Одним із важливих напрямків роботи ПФУ є ведення Реєстру застрахованих осіб, який формується на підставі звітності, поданої суб’єктами господарювання, до когорти яких належать фізичні особи – підприємці (далі – підприємці).

На відміну від найманих працівників, за яких сплачує внески та звітує роботодавець, підприємцям потрібно самостійно дбати про зарахування періоду їх діяльності до страхового стажу, необхідного при обчисленні пенсії.

У разі неподання звітів або звіту, поданого з помилками, інформація не потрапляє до Реєстру застрахованих осіб.

Пенсійний фонд України надає можливість кожному громадянину, включаючи й приватних підприємців, безкоштовно контролювати зарахування періодів діяльності до страхового стажу. Для цього необхідно зареєструватись, як користувач вебпорталу Пенсійного фонду.

Для відновлення страхового стажу підприємцю необхідно виправити помилки у звітності або за потреби подати звіт.

За період до 1 січня 2011 року вчасно не подані звіти щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування подаються лише за результатами перевірки, проведеної спеціалістами контрольно-перевірочної роботи Пенсійного фонду. Успішно налагоджено роботу щодо проведення перевірок підприємців спеціалістами ПФУ, як результат наявні достовірні відомості у Реєстрі застрахованих осіб.

Тому, для зарахування страхового стажу необхідно звертатися в органи Пенсійного фонду України із заявою щодо проведення перевірки до моменту державної реєстрації припинення підприємницької діяльності!

По материалам Пенсійний фонд у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям