Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.01.21
2318 9 Печатать

Незабаром стане можливе листування ДПС з платниками податків через Електронний кабінет

На сайті ДПСУ оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку функціонування Електронного кабінету» (далі – проєкт наказу). Документ розроблено з метою приведення наказу Мінфіну від 14.07.2017 р. № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету» у відповідність до Закону України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та Закону України від 14.07.2020 р. № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців».

Зокрема, проєктом наказу передбачено доповнення Порядку функціонування Електронного кабінету пунктами щодо листування контролюючих органів через електронний кабінет з платниками податків, які подають звітність в електронній формі, та/або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в електронному кабінеті, та які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет; а також подання один раз протягом року заяви про відмову отримувати документи через електронний кабінет.

Розробником проєкту наказу є Державна податкова служба України.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника: 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів, е-mail:  t.dvorytska@sfs.gov.ua.

Додаткові матеріали

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
14.01.21 12:18

Как же они задрали с этим кабинетом... Ничего в нем нормально не работает, я иногда из него регистрирую налоговые накладные и подаю отчеты - занятие не для слабонервных, все через ж... Как-то отправила письмо в налоговую через кабинет. На следующий день звонят - принесите письмо на бумаге и допишите там то-то и то-то.

Ответить
  • Лариса
14.01.21 13:13

дуже зручно було б через кабинет вести листування, може колись кабінет доведуть до удобного користування

Ответить
  • Шурик
14.01.21 15:19

Лариса,
Где нибудь, ну хоть что-то по человечески сделали?  Ну вот и опять.

Ответить
  • Наталья
14.01.21 13:25

Отправляла через кабинет письма, ответ всегда через укрпочту.

Ответить
  • Олександр
14.01.21 17:05

Колись писав листа їм. Отримав шикарну відповідь: "Візуальна частина листа не придатна для сприйняття зором людини". 

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
14.01.21 17:28

Был после нового года – хотел забрать Витяг с реестра плательщиков ЕН. В витяге информация была указана неверная. Я им: "ведь специально, зная, что заяви и запити обрабатывают разные отделы, указал в запите инофрмацию о "месте провадження". Они мне показали свой экземпляр Запита: там как раз половина текста – сплошные символы и каракули, таки "не придатни для сприйняття зором людини розумной" (а в моём экземпляре – всё "придатно" и красиво).  Я думаю, что это, возможно, из-за того, что pdf-файл при отправке шифруется, когда подписываем эл. подписью; либо в налоговой установлен какой-то супер-пупер чудо-принтер, который печатает документы в своём, только ему понятном, "авторском" режиме

Ответить
  • Любовь
14.01.21 17:47

Рукожопые. Довести до ума не могут этот кабинет

Ответить
  • Валентина
14.01.21 17:56

сопли подносом вытрите а потом внедряйте листування  мы с вашим электронным кабинетом  укорачиваем себе жизнь иногда нужно иметь железные нервы

Ответить
  • Ярослав
09.03.21 14:41

Ці вже розробляють свій проЄкт наказу РІК від дати прийняття змін до Податкового кодексу! Навіщо потрібні такі закони, коли прокладка у вигляді Податкової та Мінфіну не здатна виконати закон, блокуючи його своїми "бамажками" - інструкціями?! От і вся діджиталізація в дії. РІК... РІК Мінфін не може розродитися із підписанням проЄкту наказу, який розроблений був ще влітку 2020го. Саботаж? - Ні не чули. Може банально фіскалам не цікаво листуватися з платниками податків... а за старою традицією розповідати - ми вам присилали, то ви не були вдома та не отримали.... 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям