Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.21
9244 1 Печатать

Розширено перелік обставин, за яких застосовується арешт майна

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що Міністерством фінансів України наказом від 19.11.2020 р. № 716 внесено зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків (далі - Наказ).

Цим Наказом передбачено зокрема, розширення переліку обставин, за яких може бути застосовано адміністративний арешт майна платника податків.

Порядок застосування адміністративного арешту майна платника податків доповнено нормою, згідно з якою арешт майна може бути застосовано, якщо нерезидент розпочинає та/або здійснює господарську діяльність через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік, що підтверджується актом перевірки.

Наказ набрав чинності з 22.01.2021 року.

Нагадаємо, що окрім зазначеної (нової) норми, арешт майна може бути застосовано також, якщо з'ясовується одна з таких обставин:

— платник податків порушує правила відчуження майна, що перебуває у податковій заставі;

— фізична особа, яка має податковий борг, виїжджає за кордон;

— платник податків відмовляється від проведення документальної або фактичної перевірки або від допуску посадових осіб податкового органу;

— відсутні дозволи (ліцензії) на здійснення господарської діяльності, а також у разі відсутності РРО;

— відсутня реєстрація особи як платника податків у податковому органі або коли платник податків, що отримав податкове повідомлення або має податковий борг, вчиняє дії з переведення майна за межі України, його приховування або передачі іншим особам;

— платник податків відмовляється від проведення перевірки стану збереження майна, яке перебуває у податковій заставі;

— платник податків не допускає податкового керуючого до складення акта опису майна, яке передається в податкову заставу;

— платник податків, що здійснює готівкові розрахунки та/або провадить діяльність, що підлягає ліцензуванню, відмовляється від проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, коштів (зняття залишків товарно-матеріальних цінностей, готівки).

Тож за наявності однієї з наведених обставин керівник (його заступник або уповноважена особа) податкового органу приймає рішення про застосування арешту майна платника податків.

По материалам Офіс ВПП ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
27.01.21 09:33

Рішення про арешт майна приймає податківець. Боротьба з корупцією, аж гай гуде.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям