Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.02.21
1502 8 Печатать

Бізнес-асоціація закликає роботодавців роз'яснити працівникам важливість вакцинування

Європейська Бізнес Асоціація інформує, що 29.01.2021 р. Президентом України було підписано Закон України щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання для екстреного медичного застосування, який має дозволити прискорену реєстрацію вакцини або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики COVID-19.

На переконання бізнесу, здоров’я та безпека населення мають бути одними з найбільших пріоритетів влади, особливо, в умовах, що, на сьогодні, склались з коронавірусом у країні та світі. І вакцинування – ефективний шлях протистояти поширенню вірусу.

Так, відповідно до прийнятого Закону, в Україні за новою спеціальною процедурою «державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання для екстреного медичного застосування» можна реєструвати вакцини, але ті, щодо яких отримано дозвіл на екстрене застосування, наданий компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Індії або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу або у випадку прекваліфікації Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Реєстрацію ж російської вакцини заборонено.

Водночас, бізнес закликає владу надзвичайно свідомо підходити до процесу реєстрації вакцини, адже від цього залежать життя мільйонів людей. Недопустимою є реєстрація вакцини інформація про яку хоча б частково замовчується. Так, до прикладу, існують побоювання щодо однієї з різновидів китайської вакцини, офіційних даних про ефективність якої поки обмаль.

Крім того, спільнота звертається до Президента України та Уряду організувати процес таким чином, аби вакцина в країні з’явилась максимально швидко і для українців розпочався процес вакцинації, що, власне, вже відбувається в розвинених країнах. Безумовно, спільнота розуміє, що в цьому контексті чимало залежить від гравців ринку, однак, продумана комунікація з міжнародними партнерами та прозорий підхід до питання є надважливими, аби країна отримала вакцину в достатній кількості та максимально оперативно. 

За попередньою ж інформацією, процес вакцинування в Україні має розпочатися у лютому. Сподіваємось, зривів у плані вакцинації не відбудеться, адже це не є питанням, до вирішення якого можна недбало підходити.

Водночас, Європейська Бізнес Асоціація закликає і кожного українця свідомо підійти до процесу вакцинування. Здоров’я є найбільшою цінністю людини, а вакцинація якісною вакциною допоможе мінімізувати шанси захворювання.

В той же час, Асоціація звертається і до кожної членської компанії із пропозицію проявити соціальну відповідальність та допомогти владі з комунікацією щодо важливості імунізації співробітникам. Так, варто, роз’яснювати своїм працівникам важливість вакцинування, безумовно, пояснюючи можливі плюси та, якщо наявні, мінуси або ж побічні ефекти.

Економіка країни має працювати, а задля цього важливим є життя та здоров’я кожного працівника та кожного бізнесу. Тож сподіваємось на свідомість кожного «гравця»!

По материалам Європейська Бізнес Асоціація

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
03.02.21 08:49

Эта бизнес ассоциация! Задолбали своими «рекомендациями» и советами. Всё одобряют, ничего не критикуют, кроме того, что касается крупного бизнеса. Совет про вакцинацию, вроде и правильный, но бесполезный. Хорошо, меня умники из ЕБА убедили и я решил вакцинироваться. Мои действия? Ехать в страну, где проводят вакцинацию, и за свои деньги вакцинироваться? Не ехать, а ждать 50 лет в Украине, когда появятся вакцины? Зачем тогда мне этот бесполезный совет? Точно так же ЕБАшники могли бы «рекомендовать» работодателям, чтобы те разъясняли работникам, что им необходимо отдыхать на горнолыжных курортах или на побережье океана на яхтах или в дорогих отелях 

Ответить
  • Шурик
03.02.21 10:15

Сомневающийся Sкептиk,
Действие вакцинации год. В СССР на заводе каждый год всех прививали от гриппа,  ковид и есть грипп.
Государство через свою Верховну Зраду запретила вакцины, не ему заставлять вакцинироваться. 

Ответить
  • Света
03.02.21 09:41

вакцина не делается за два месяца, а лет 10, тем более, что штамм уже поменялся сто раз. Лучше бы снизили коммунальные, и количество  отчетов уменьшили, чем травить народ, который итак вымирает. У нас в Днепре хотят 10 больниц закрыть навсегда.

Ответить
  • Алла
03.02.21 10:01

Ждем, что работодателям запретят брать на работу человека без вакцинации!!!

Ответить
  • торри
05.02.21 15:11

Алла, надеюсь это сарказм.

Ответить
  • Олена
03.02.21 11:40

Алла,вы серьёзно? А если у человека противопоказания? Или он просто не хочет? Это ведь его право?

Ответить
  • Олена
03.02.21 14:31

Олена, (ТЕЗКА)  я как раз из тех, кто против вакцинации. мне сейчас вколют *ослабленній* вирус, не проверив состояние всех моих органов. а завтра у меня от осложения откажут почки. И напишут- острая почечная недостаточнгость. и ФСЕ. АЛЯ УЛЮ

Ответить
  • Диана
03.02.21 10:38

Ну да.!!!Бизнес же нужно продвигать, чтоб бабло рубить на вакцинах:)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям