Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.02.21
9115 4 Печатать

Держпраці може прийти на перевірку на підставі повідомлень у соцмережах

Саме така історія сталася на Закарпатті. 

Останнім часом у групі міської спільноти у відомій соціальній мережі стали з’являтися публікації застережувального змісту. Писали молоді краяни, котрі працювали в одному із закладів харчування у центрі Ужгорода. З їхніх слів, власниця кафе, практикує приймати людей на роботу без укладання трудових договорів і звільняти без виплати заробітної плати після проходження ними нібито кількаденного стажування. Тож ошукані працівники вирішили, знеславити підприємницю, провчивши її у такий спосіб.

Ця інформація не пройшла повз увагу посадовців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області.  Аби перевірити викладені у публікації факти, в Управлінні Держпраці був виданий наказ на проведення у вказаному кафе інспекційного відвідування, згідно з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого відповідною постановою Кабміну.

На момент проведення контрольного заходу у закладі харчування виявлено трьох працівниць: дві офіціантки і посудомийниця, котрі повідомили інспекторам праці, що проходять стажування, жодних офіційних документів не підписували. Сама ж власниця кафе спершу намагалася переконати представників Управління Держпраці, буцімто торговельної діяльності із залученням найманої праці не здійснює, а в кафе на підставі укладеного  договору «господарює» інша особа. Далі заходилася запевняти головних державних інспекторів, нібито надавала інформаційні послуги краянам, які в майбутньому мали намір працювати у таких закладах.

Тепер підприємниці доведеться відповідати за порушення норм чинного законодавства про працю, зокрема в частині допуску до роботи працівників без трудових договорів. Водночас на усунення виявленого порушення внесено відповідний припис.

По материалам ГУ Держпраці у Закарпатській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Постійний читач
05.02.21 15:38

хай НАБУ подивиться інстаграми чиновників, їх безробітніх дружин та дітей.
А то вони працюють.
Власниця звісно не права.
Але якщо стосується чиновників то навіть кілька річні суди нічого не доводять.
Тому навіщо ця вибіркова справедливість?

Ответить
  • Анна
06.02.21 12:50

А коли на підставі повідомлень в соцмережах будуть робити службові перевірки посадовців?

Ответить
  • SHADOW
06.02.21 21:50

а по записи на заборе тоже пойдут?

Ответить
  • Оксана
17.02.21 16:14

Ну здесь прежде всего вопрос к сотрудникам зачем идут на такие условия. Работодатель всегда виновен по определению получается. Есть такие сотрудники, что им не только зарплату платить не за что, а вред, нанесённый ими неисчислим. Если бы законодательство было действительно справедливым для всех на 360 градусов тогда можно было бы делать какие-то проверки, писать статьи на эту тему. А так показуха ....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям