Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.02.21
3359 3 Печатать

Чи зобов’язані юрособи – єдинники подавати декларацію у разі відсутності показників, які підлягають декларуванню?

Згідно з абз. 1 п. 49.2 ПКУ платник податків зобов’язаний за кожний встановлений Кодексом звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал (крім податкового періоду для податкової звітності з податку на додану вартість.

Податкова декларація платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) (далі – податкова декларація) складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ПКУ (п. 296.7 ПКУ).

Платники єдиного податку третьої групи (юридичні особи) у податковій декларації окремо відображають, зокрема, обсяг доходу, що оподаткований за відповідною ставкою єдиного податку, встановленою для таких платників п. 293.3 ПКУ (п.п. 1 п.п. 296.5.4 ПКУ).

Визначення доходу здійснюється для цілей оподаткування єдиним податком та для надання права суб’єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування (п. 292.14 ПКУ).

У разі перевищення протягом календарного року обсягу доходу понад 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного року), суб’єкт господарювання зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів, визначених Кодексом, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому відбулося таке перевищення.

Тобто, щоквартальне відображення факту неперевищення встановленого обсягу доходу у податковій декларації є показником, який підлягає декларуванню суб’єктом господарювання як платником єдиного податку.

Таким чином, юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи, у яких протягом звітного періоду відсутні доходи, що підлягають оподаткуванню єдиним податком, але у попередніх звітних періодах цього ж року було отримано та задекларовано дохід, то за поточний звітний період платники мають знову наростаючим підсумком задекларувати отриманий ними раніше дохід (без сплати єдиного податку).

По материалам ГУ ДПС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Оксана
09.02.21 08:57

Знов така ж стаття без відповіді. То чи можуть не подавати ЮО на 3 групі декларацію, якщо протягом декількох років нема діяльності, нема доходу, нічого декларувати?

Ответить
  • 756
09.02.21 10:01

Можуть не подавати - зг. Абзацу 1 пп. 49.2 ПКУ -  Платник податків зобов’язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Цей абзац застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності.

Ответить
  • Надежда
09.02.21 12:46

СКажите пожалуйста ,по какой форме в медке , общесистемники сдают Декл. по прибіли за 4-й квартал?? СПАСИБО,

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям