Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.02.21
2266 0 Печатать

Мінфін підготував Порядок надання інформації щодо моніторингу фінансових операцій

Державна служба фінансового моніторингу України відповідно до листа Мінфіну від 27.01.2021 р. № 26110-03-5/2385 та на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку надання інформації щодо відстеження (моніторингу) фінансових операцій» (далі – проєкт наказу) для отримання зауважень та пропозицій.

Проєкт наказу розроблено Мінфіном за участю Державної служби фінансового моніторингу України з метою приведення актів Мінфіну у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення у відповідність до вимог Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон).

Проєктом наказу передбачено встановити порядок та єдину процедуру надання суб’єктом на запит Держфінмоніторингу інформації щодо відстеження (моніторингу) фінансових операцій клієнта, операції якого стали об’єктом фінансового моніторингу, встановлених п. 13 ч. 2 ст. 8, п. 10 ч. 2 ст. 25 та ч. 3 ст. 31 Закону, а також реалізує право суб’єкта, відповідно до п. 14 ч. 2 ст. 8 Закону, погодити з Держфінмоніторингом строк подання запитуваної інформації, зокрема: подати до Держфінмоніторингу заяву про збільшення строку подання запитуваної інформації.

Проєкт зазначеного регуляторного акта та аналіз його регуляторного впливу оприлюднені на офіційному вебсайті Державної служби фінансового моніторингу України (www.fiu.gov.ua) в розділі «Законодавство»/«Регуляторна діяльність»/«Оприлюднення проєктів актів».

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта та аналізу його регуляторного впливу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього повідомлення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України: вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України: вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

По материалам Державна служба фінансового моніторингу України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям