Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.02.21
1675 1 Печатать

Електронне пенсійне посвідчення – багатофункціональний документ сучасного пенсіонера

Пенсійне посвідчення — головний документ пенсіонера, який підтверджує його статус, право на використання пільг та отримання пенсійних виплат. Такими функціями зазвичай обмежується пенсійний документ традиційного паперового зразка.

Процеси цифровізації, проникаючи в усі сфери діяльності суспільства,  сприяють вдосконаленню персональних документів, які набувають сучасного вигляду та доповнюються новими функціями. Не оминули вони й пенсіонерів, осучаснивши їх головний документ шляхом надання йому зручного компактного пластикового формату та наділивши його багатьма корисними функціями. Електронне пенсійне посвідчення не тільки підтверджує особу та статус пенсіонера, а й виконує роль банківської платіжної картки, на яку зараховуються пенсійні виплати і за допомогою якої зручно здійснювати розрахунки за товари в торговельних закладах, переказувати кошти на будь-який інший рахунок, сплачувати комунальні послуги, поповнювати рахунок за використання послуг мобільного оператора та багато іншого.

Пенсійне посвідчення сучасного формату містить електронну інформацію про власника та його електронний підпис, що забезпечує доступ пенсіонера до всіх електронних державних послуг, в тому числі сервісів вебпорталу Пенсійного фонду, та дозволяє повноцінно користуватися усім їх функціоналом. Завдяки кваліфікованому електронному підпису власник електронного посвідчення може увійти на вебпортал у зручний для себе час та, не виходячи з дому, переглянути дані своєї пенсійної справи про здійснені нарахування чи перерахунки, замовити потрібну довідку чи інший документ і отримати його в електронному вигляді.

Отримати електронне пенсійне посвідчення може кожний охочий пенсіонер – і той, хто щойно оформляє пенсію, і той, кому її призначено раніше. Майбутні пенсіонери можуть обрати такий формат документа при заповненні відповідного поля анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії, а власники паперових посвідчень можуть замінити їх на електронні

По материалам ГУ Пенсійного фонду в Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
16.02.21 15:30

Заходит бабуля в маршрутку,
Водитель: оплату!?
Бабуля: пенсионерка!
Водитель: ваше удостоверение предъявлять надо!
Бабуля открывая эл.пенсионное на последней марки айфона:  вот смотри, ссссыыыынок...
Водитель:............. (ответ пишите в комментах)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям