Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.02.21
1181 0 Печатать

Мінфін: Рішенням Уряду «Доступна іпотека» під 7% стає ще доступнішою

Кабмін ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими, зокрема, суттєво спрощуються критерії для позичальників.

Передусім прийнятою постановою передбачено виключення визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками. А саме: тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім’ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

«Рішенням Уряду суттєво спрощуються критерії для потенційних позичальників нової іпотечної програми. Таким чином, «Доступна іпотека» під 7% стає ще доступнішою, і скористатися державною підтримкою у сфері іпотечного кредитування зможе широке коло громадян. Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою. Це є продовженням конструктивного діалогу щодо швидкого і ефективного запуску доступної іпотеки», – прокоментував рішення заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям