Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.02.21
1880 0 Печатать

Подання звітності господарськими товариствами, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави

Законами України від 16.01.2020 р. № 465-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" та № 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" внесені зміни в адміністрування частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку.

Так, змінами передбачено подання господарськими товариствами з державною часткою у статутному капіталі та державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями до контролюючого органу розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку у порядку та строки, встановлені ПКУ.

Господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, та господарські товариства, у яких 50 і більше відсотків акцій (часток, паїв) знаходяться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави яких становить 100 %, подають до контролюючого органу розрахунок частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку разом з фінансовою звітністю один раз на рік - до 1 липня року, що настає за звітним (п.п. 49.18.7 та абз. 4 п. 49.19 ПКУ).

Для інших платників частини чистого прибутку (доходу) встановлено податкові (звітні) періоди, що дорівнюють календарному: квартал, півріччя, три квартали, рік. Розрахунок, складений наростаючим підсумком за такі звітні періоди, подається у строки, визначені п.п. 49.18.2 ПКУ, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду.

При цьому, відповідно до п.п. 49.18.6 та абз. 1 п. 49.19 ПКУ Розрахунок, що складається наростаючим підсумком за рік, подається до контролюючих органів протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (підпункти 49.18.2, 49.18.6 ПКУ).

Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями (далі - Розрахунок), затверджена наказом ДПА України від 16.05.2011 р. № 285, з урахуванням Закону № 466.

Для господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави такий Розрахунок подається за формою J0108401 до 1 липня поточного року.

Для інших категорій платників податку Розрахунок подається за формою J0108207 до 1 березня поточного року.

По материалам ГУ ДПС у Луганській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям