Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.21
2768 0 Печатать

Особливості заповнення КОАТУУ у декларації з рентної плати

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє про особливості заповнення звітності з рентної плати, у зв’язку з оновленням довідника місцевих бюджетів на базі змінених кодів Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ).

Оновлений довідник, затверджено наказом Мінфіну від 10.12.2020 р. № 756 «Про внесення змін до довідника місцевих бюджетів» (далі - Наказ), а реквізити казначейських рахунків для громад розміщено на офіційних сайтах територіальних органів ДПС.

Розглянемо особливості заповнення податкової декларації з рентної плати, затвердженої наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 719 «Про затвердження форми Податкової декларації з рентної плати» (далі - Декларація №719), яка передбачає відображення відповідних показників, які слід використовувати для внесення відповідних змін до податкової звітності:

у рядку 6 рядка 2 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ» Декларації №719 зазначається код КОАТУУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подається Декларація №719;

у рядку 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТТУ» додатків 1—3,5 та 7 до Декларації №719 зазначається код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі;

у рядку 5 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ за місцезнаходженням об’єкта» до Декларації №719 зазначається код КОАТУУ місця здійснення діяльності платника.

у рядку 3 «Код органу місцевого самоврядування за КОАТТУ» додатків 4, 6, 10 - 11 до Декларації №719 зазначається код КОАТТУ територіальної громади, визначений у Розпорядженнях та Наказі.

Звертаємо увагу на те, що зазначатися має код органу самоврядування, а не територіально-адміністративної одиниці (населеного пункту), який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади.

По материалам Офіс ВПП ДПС

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям