Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.02.21
2693 2 Печатать

Виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників

За результатами проведених спільних заходів Міністерства юстиції та Національного банку України, а також досягнутих в ході них домовленостей, Нацбанком внесено зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14 липня 2006 року № 267, які набули чинності 16 лютого 2021.

«Інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника відтепер в обов’язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках», - повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

За словами Андрія Гайченка зазначені зміни не лише значно полегшать та прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації такого процесу. У зв’язку з цим наразі Мін’юстом розробляються зміни до відповідних нормативно-правових актів, прийняття яких найближчим часом надасть можливість автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників – фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках.

По материалам Мін’юст

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
23.02.21 23:26

Оце капець

Ответить
  • Елена
24.02.21 12:15

Елена, вы о чем? Да и слава Богу! Сколько "папаш" получают хорошие, очень хорошие доходы, а детям не платят, или платят копейки...
У нас сотрудник платит 200грн/мес на ребенка, и то, считает, что бывшая их в ресторане прогуливает...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям