Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.02.21
902 0 Печатать

Мінфін врегулює порядок передачі інформації від ПРРО до фіскального сервера ДПС

ДПС України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057».

Документ розміщено на офіційному вебпорталі ДПСУ (www.tax.gov.ua) у розділі «Проєкти нерегуляторних актів» розміщено проєкт наказу Міністерства фінансів України (далі – проєкт наказу).

Проект наказу розроблено з метою  забезпечення  виконання  вимог Закону  України  від 01.12.2020 р. № 1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (далі – Закон № 1017).

Законом № 1017 внесені техніко-юридичні правки до положень, пов’язаних із застосуванням програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), зокрема, врегульовано можливість застосовувати в ПРРО у тому числі удосконалений електронний підпис та/або удосконалену електронну печатку для засвідчення особою, яка проводить розрахункову операцію, розрахункових документів та передачі інформації від ПРРО до фіскального сервера ДПС.

У зв’язку з чим Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних  та Порядок передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахунків операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів Державної податкової служби України, затверджені наказом Мінфіну від 08.10.2012 р. № 1057 (далі – Порядок та Вимоги), потребують внесення змін.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати на адресу розробника (Державна податкова служба України): поштову –04655, м. Київ, Львівська площа, 8, та електронну – yyarmolovskiy@tax.gov.ua

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057» (Завантажити)

Зміни до Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних (Завантажити)

Зміни до Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів Державної податкової служби України (Завантажити)

Порівняльна таблиця до проекту наказу Міністерства фінансів України «Провнесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказуМіністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 08 жовтня 2012 року № 1057» (Завантажити)

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям