Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.03.21
7288 0 Печатать

У 2020 році ФОП перевищив дохід 1 млн грн. Чи можна у 2021 році не застосовувати РРО?

Чи застосовуються РРО та/або ПРРО ФОП – платниками єдиного податку другої – четвертої груп з 01.01.2021, якщо у четвертому кварталі 2020 року досягнуто перевищення обсягу доходу 1000000 грн., але не перевищено 1320000 грн.?

Якщо обсяг доходу за 2020 рік фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої – четвертої груп перевищив 1000000 грн., то такі платники мають застосовувати РРО та/або програмні РРО (далі – ПРРО) при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Чи можуть ФОП – платники єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких склав у 2020 році понад 1000000 грн., але протягом календарного року не досягнуто обсягу доходу 1320000 грн., подати заяву на скасування реєстрації РРО та/або програмного ПРРО з метою незастосування РРО та/або ПРРО у всіх наступних податкових періодах протягом їх реєстрації?

Якщо обсяг доходу за 2020 рік фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої – четвертої груп перевищив 1000000 грн., то такі платники мають застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Скасування реєстрації РРО/ПРРО є правом суб’єкта господарювання, яке приймається ним самостійно. У разі, якщо такий суб’єкт буде здійснювати діяльність, яка не передбачає обов’язковості застосування РРО та/або ПРРО, то у такому випадку можливо скасувати реєстрацію РРО та/або ПРРО і здійснювати діяльність виключно у безготівковій формі розрахунку за допомогою переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок, через установу банку або внесенням готівки через касу банку, використання банківських терміналів самообслуговування (ПТКС, що належать банкам).

По материалам Категорія 109.02 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям