Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.03.21
1712 1 Печатать

Поступове підвищення ставки акцизу на ТВЕН збільшить доходи бюджету

Федерація роботодавців вітає рішення Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики щодо поступового підвищення ставки акцизного податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН).

Нагадаємо, що минулого тижня члени профільного парламентського Комітету в рамках розгляду законопроекту 4278 підтримали підвищення ставки акцизного податку на ТВЕН у 2021 році на 200% від чинної у 2020 році та наступне щорічне підвищення 30% у 2022-2025 роках. Це дозволить зрівняти ставки акцизного податку на ТВЕН у 2025 році із ставкою акцизного податку на звичайні сигарети поступово.

Перегляд ставки акцизного податку на ТВЕН дозволить змінити абсолютно незбалансоване рішення про зростання акцизу на такі тютюновмісні вироби на 320% у 2021 році, яке було передбачено законом № 466.

За розрахунками експертів ФРУ реалізація прийнятої Комітетом пропозиції збільшить доходи державного бюджету з акцизного податку на ТВЕН у 2021 році на 2,6 млрд грн. Адже запропонований темп підвищення ставки акцизного податку стримуватиме зростання нелегального ринку тютюновмісних виробів, на відміну від руйнівного підвищення на 320%, яке призведе до трикратного зменшення обсягу легального ринку ТВЕН.

Переконані, що послідовна і прогнозована політика держави у сфері акцизного оподаткування тютюновмісних виробів дозволить забезпечити баланс інтересів держави і бізнесу, зберегти робочі місця та зміцнити довіру інвесторів до України.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
07.03.21 08:04

Бюджет распилят.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям