Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.21
3217 1 Печатать

Мінімальний розмір аліментів на дитину з інших членів сім'ї та родичів збільшиться

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)".

Законопроектом пропонується удосконалити законодавчі положення, усунути дискримінаційні розбіжності, які виникли в статтях 182 та 272 Сімейного кодексу.

Автори законопроекту нагадують, що обов’язок з утримання дітей покладається на батьків, які зобов’язані їх сплачувати в першу чергу. Однак трапляється так, що діти втрачають своїх батьків або батьки з поважних причин не в змозі їх утримувати і, таким чином, діти залишаються без коштів для існування.

У разі відсутності батьків або якщо батьки з поважних причин не в змозі утримувати дітей, обов’язок з утримання малолітніх, неповнолітніх дітей покладається на інших членів сім'ї та родичів.

При цьому, держава зобов’язана забезпечити реалізацію конституційних прав і свобод людини та громадянина, достатній життєвий рівень для осіб, які потребують соціального захисту, контролювати виконання обов’язку по їх утриманню та не допускати порушення прав осіб, яким згідно чинного законодавства мають право на отримання аліментів.

Основним завданням проекту Закону є встановлення єдиного мінімального розміру аліментів і тим самим забезпечення стабільності сімейного законодавства України.

Тому проектом Закону пропонується внести зміни до ч. 2 ст. 272 Сімейного кодексу та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Проект Закону зареєстровано за № 3881.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Галина
03.03.21 11:06

а що, зараз не так??!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям