Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.03.21
1291 0 Печатать

Рада підтримала законопроєкт про скасування системи маркування аудіовізуальних творів

4 березня Верховна Рада України ухвалила у першому читанні урядовий проєкт Закону України № 3474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних». За це рішення проголосували 308 народних депутатів.

«Працюючи над цим документом ми врахували пропозиції міжнародних асоціацій правовласників та українських профільних асоціації, що представляють інтереси музичної індустрії. Підтримка цього законопроєкту надасть можливість правовласникам застосовувати більш ефективні та сучасні засоби захисту своїх інтересів від піратської діяльності», -  прокоментував заступник Міністра Олександр Романішин.

Зокрема, документ передбачає:

  • втрату чинності Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних»;
  • виключення положень законодавства щодо адміністративної і кримінальної відповідальності за відсутність контрольних марок.

Таким чином, це дозволить відмовитися від застарілої системи маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм (на компакт-дисках та інших матеріальних носіях), який призводить до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям