Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.03.21
1411 0 Печатать

За несплату аліментів можна втратити субсидію

Не сплачуєте аліменти на утримання власної дитини? – Можете не розраховувати на субидію!

Саме так! Адже відповідно до п.7 ч.14 постанови КМУ № 848 житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.

Тож, і виходить, що за несплату аліментів боржника може бути позбавлено права на отримання субсидії.

Які ще санкції можуть застосовуватись до горе-батьків, які мають заборгованість по аліментах.

До злісних неплатників, у яких наявна заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці, державним виконавцем в обов’язковому порядку виносяться постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві:

  •  виїду за межі України;
  •  керування транспортними засобами;
  •  полювання;
  •  користування вогнепальною мисливською та пневматичною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії.

 Якщо ж у людини немає коштів для погашення боргу, то для цього випадку передбачений такий вид адміністративної відповідальності, як суспільно-корисні роботи. Оплата за них і піде для дитини. А в разі, якщо боржник не з’являтиметься на роботи, до нього можуть застосувати і адміністративний арешт (максимум до 10 діб).

По материалам Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям